SIMONA HALEP –„The show must go on!” –  „Lupta trebuie să continue!” Un material de Mircea Seleușan – Bătrânu

Marea noastră campioană este aşteptată în ţară luni dimineaţă, la aeroportul Otopeni, în jurul orei 11 . Simona Halep „va reveni în ţară din postura de finalistă la Australian Open 2018. Simo n-a luat trofeul, însă le-a cucerit inimile celor care i-au urmărit parcursul în ultimele două săptămâni”.

A ajuns la spital din cauza dezhidratării. Meciul, finala s-a jucat  la peste 39 de grade Celsius, la umbră. Niște prieteni mi-au spus că au vorbit cu fata  lor ce locuiește la Melbourne, în Australia. A fost în tribună, la lupta Simonei, alături de alte sute de români veniți și din Singapore să o susțină, să o încurajeze !

„Era ca în etuvă ! Și noi eram sus aproape de o gură de ventilator. Dar ea, Simona, cred că acolo jos, pe teren era ca în cuptor !”După festivitatea de premiere i-a fost din ce înce mai rău. A fost dusă urgent la spital unde i s-au făcut perfuzii. „Jucătoarea română de tenis a fost externată şi este într-o stare foarte bună”, precizează ESPN. De acord cu jurnalistul Radu Oprișan…„Ar fi fost prea frumos” / e titlul unei cărți celebre scrisă de Ioan Chirilă în 1972/ în concepția multor hateri, din păcate români, ca Simona Halep să câștige A.O.

Nu vreau să vorbim acum și aici de scuze.

Pun doar câteva întrebări simple : De ce Simona a trebuit să suporte calvarul a două întâlniri consecutive cu Pliskova și Kerber, deși era deja rănită la picior după primul meci ? Caroline a avut parte de „un galop de sănătate” până la finală ! 14 ore şi 20 de minute a stat Halep pe teren la primul turneu de Grand Slam al anului, cel mai mult dintre toate jucătoarele de pe tabloul de simplu şi cu două ore în plus faţă de adversara sa din finală, Caroline Wozniacki !!!

De ce azi, la băieți s-a putut trage din vreme acoperișul și în incintă nu au fost mai mult de 25 de grade Celsius ? De ce nu s-a făcut același lucru și ieri ? Etc…

Ce este de necontestat ? Simona din 2018 a fost cu totul alta decât în anii precedenți. Nu s-a lăsat ! În pofida climei, a oboselii fantastice resimțite după meciurile epopeice anterioare, nu a abandonat. A continuat până la final și…dacă nu ar fi fost time-outul „medical” extrem de inspirit al Carolinei, îndrăznesc să cred că SIMONA HALEP o bătea și acum ar fi fost campioană!

Ce a câștigat Simona. În primul rând respectul și stima chiar a adversarilor!  „Sunt foarte mândră că pot face parte din tenisul feminin în aceste zile și în această eră. Ce turneu au reușit atât Caroline Wozniacki, cât și Simona Halep!” a aplaudat britanica Johanna Konta după meciul incredibil făcut de numerele 1 și 2 mondial.

„Presa australiană, altfel destul de contondentă în unele materiale din ultimele săptămâni legate de Halep (a fost criticată mai ales din cauza faptului că, deşi pe locul 1, nu are un sponsor tehnic!), a recunoscut în final meritele fantastice ale româncei. Aceasta nu doar că e o mare campioană, dar a devenit un model pentru mii de tineri jucători din lumea întreagă. În ciuda durerilor, avute încă din primul tur, când şi-a sucit glezna în disputa cu Aiava, Simona a refuzat să se dea bătută. A luptat până la ultimul strop de energie pentru un vis, demonstrând că are o inimă uriaşă”.

O bună prietenă de-a mea, din lumea tenisului și mare fan Simona – Nicoleta Radi scria ieri : „Orice sfârşit este un nou început”. Aşa ne spune un citat foarte cunoscut. Semnificaţia lui e atât de evidentă şi totuşi puţini o înţeleg cu adevărat. Acest citat ne îndeamnă să nu regretăm trecutul, ci mai bine să construim un viitor mai bun, mai luminos şi să ne bucurăm de faptul că suntem în viaţă şi putem construi. Orice ai reuşit să construieşti în viaţă poţi pierde peste noapte.Se poate întâmpla să cazi mai jos decât ţi-ai imaginat vreodată, să pierzi tot ce era important pentru tine şi să rămâi doar cu propria ta persoană şi propriile tale forţe. Ce ai face dacă ţi s-ar întâmpla chiar ţie? Ai începe să plângi şi să trăieşti în trecut, cu gândul că viaţa nu e dreaptă şi că cineva este vinovat pentru necazul tău? Sau ţi-ai strânge ultimele forţe rămase, ultimele resurse fizice şi psihice şi ai încerca să construieşti din nou? Dacă ai reuşit o dată vei reuşi şi a doua oară ! Sunt sigura ca Simona va reusi, timpul o va demonstra!”

Da Nicoleta ai dreptate ! SIMONA HALEP este campioana noastră. Să ne mândrim cu ea să o iubim și să o prețuim așa cum se cuvine. Cred și eu că Ilie Năstase intuiește bine. Dacă va fi sănătoasă și în formă are toate șansele să câștige Roland Garros-ul unde a fost deja de două ori finalistă. Doamne ajută ! Pentru Simona urmeaza o perioada de pauza, iar revenirea sa pe teren e așteptată să se producă la Cluj-Napoca,  cu ocazia meciului de FedCup dintre Romania si Canada, programat in weekendul 10-11 februarie.

Voi fi în sală și vă voi transmite la cald  toate amănuntele întâlnirii.

HAI SIMONA ! HAI IRINA, MONICA…HAI FETELOR ! HAI ROMÂNIA !

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

 

 

 

 

 

 | 2.547 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. DA! SUNT 90% ȘANSE CĂ VA VENI LA CLUJ-N.SĂ FIE NUMAI SĂNĂTOASĂ ȘI O SĂ VEDEM MECIURI DE POVESTE ÎN 10-11 FEBR. 2018. AM SĂ VĂ ȚIN LA CURENT. PROMIT!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *