"Și ei au făcut sport", la volumul al treilea

  Importanți oameni ai sportului bistrițean, dar și politicieni de marcă ai Bistriței au fost prezenți la lansarea celui de-al treilea volum al publicației ”Și ei au făcut
sport”. Lucrarea este opera lui Vasile Jimboreanu și cuprinde viața a 14 sportivi și oameni ai sportului din Bistrița-Năsăud.
Evenimentul a avut loc în sala se sport ”Dorin Moruțan” de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Discursurile politicienilor, elogioase, la adresa personajelor din carte au fost împletite cu programe artistice, dar și cu demonstrații sportive ale gimnaștilor de la LPS. Cei prezenți s-au putut delecta, printre altele, cu muzică simfonică, dans oferit de Clubul Floris și de trupa Sincron.
Sărbătoritul zilei a fost Marius Negrea, fost atlet, acesta primind în dar un tort și o șampanie și fiind felicitat.
Și-au spus pe rând discursurile primarul Ovidiu Crețu, deputatul PD-L Ioan Oltean, președintele Consiliului Județean Liviu Rusu și inspectorul școlar general Mihai Mureșan.
"Această carte este scrisă pentru cei 14 sportivi, pentru a nu fi uitați, pentru a deveni nemuritori. A fost prezentă foarte multă lume, pentru că bistrițenii iubesc și au iubit întotdeauna sportul. Această calitate a bistrițeanului, de a fi iubitor de sport, mi-a dat mie prilejul de a scrie această carte", a declarat Vasile Jimboreanu.
Volumul cuprinde 14 personaje din lumea sportului: Marius Negrea, Radu Sângeorzan, Gheorghe Hurloi, Leonida Ștefănescu, Ioan Voica, Adriana Guță, Adrian Florea, Marian Filipaș, Augustin Pop, George Ruscău, Anton Russu, Mihail Belei, Claudia Cucerzan, Horea Moruțan.

 | 133 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On