Și-au arătat mușchii la Bistrița

– faza zonală de calificări pentru Campionatul Național de Culturism
s-a desfășurat la Bistrița, cu
Sala Polivalentă plină

Peste 40 de culturiști, atât juniori cât și seniori, din mai multe județe, au participat la faza zonală a Concursul de calificare pentru Finala

Campionatului Național. Concursul s-a desfă-șurat în
Sala Polivalentă din
Bistrița. În aplauzele spectatorilor care au umplut sala, culturiști din mai multe jude-țe din Transilvania și-au arătat mușchii, în speranța că vor prinde un loc în finala Campionatului Na-țional. Bistrițenii de la Clubul Sportiv Municipal, antrenați de Anghel
Zăpârțan, au fost la înălțime,
reușind să obțină cinci medalii, două de aur, două de bronz și una de argint. Astfel, la seniori, Iuliu Varga a luat argintul la categoria 65 de kilograme, iar Alexandru Savu a obținut medalia de aur la 85 de kilograme. La juniori, David Rus a luat o medalie de aur, Bogdan Șolderea a obținut o medalie de argint, iar Ro-bert Uifelean o medalie de bronz.

„Este a sasea ediție a finalei Campionatului na-țional, competiție care a și deschis sezonul competi-țional. Este o competiție bună, sunt prezenți în jur de 40 de sportivi din 12 ju-dețe. Participă seniori și juniori, seniori la body-fitness și culturism clasic” a declarat Anghel Zăpârțan, antrenorul secției de culturism de la Clubul Sportiv Municipal Bistrița. Concursul a fost organizat de Direcția Judeteana pentru Sport, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Bistrița. Prezentator a fost bistrițeanul Cristian Russ, fost multiplu campion națio-nal la culturism. La Bistrița a fost prezent, pentru acest eve-niment, și secretarul General al Federației Române de Culturism și Fitness, Tiberiu Apostol.

Alex Savu, campionul bistrițenilor

– dublu vicecampion național, Alex
s-a clasat pe prima poziție la
calificările de la Bistrița și va
participa la finala din luna
septembrie

Are 25 de ani și iubește sportul încă de mic. Deși a practicat mai multe
sporturi, culturismul și fitness-ul i se potrivesc cel mai bine. De altfel, face culturism de performanță din anul 2001, reușind să obțină prima medalie de argint în anul 2003, când a devenit vicecampion național. A continuat apoi cu performanțe la fel de importante, pe plan național, participând la mai multe concursuri și cupe. În 2007, a devenit din nou vicecampion la Campionatul Național de Fitness. De altfel, se află la sală aproape tot timpul, fiind instructor de fitness la Fitness Club din Bistrița. S-a clasat pe locul I la concursul de calificări de la Bistrița și așteaptă finala Campionatului național. „Fac fitness de foarte mult timp, participând la diferite cupe și la Campionate Națio-nale. Mă pregătesc pentru finala Campionatului Național, care va avea loc în luna septembrie, la care m-am calificat după faza zonală de la Bis-trița” a declarat Alex Savu, care speră să ia o medalie cât mai strălucitoare.

 | 548 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On