În sfârșit, se conturează prima pistă adevărată din ultimii 30 de ani!

Viceprimarul Cristian Niculae bifează primii 600 de metri din proiectele referitoare la pistele de biciclete din Bistrița, proiecte pe care Primăria le derulează și care însumează, în total, 50 de kilometri în următorii ani.

”În cadrul proiectului „Piste pentru cicliști”, finanțat pe fonduri europene nerambursabile în valoare de 4,5 milioane de euro, care presupune realizarea a 26 km de piste de biciclete pe 28 de străzi din oraș, asfaltăm primul tronson pe străzile Eroilor – Romană”, scrie Niculae pe facebook.

Într-adevăr, în paralele cu calea ferată, pe strada Eroilor, a fost realizată prima bucată din tronsonul ce va face legătura cu drumul de centură, pe strada Dumitrei Vechi și, în continuare, pe Romană și Industriei.

Pista are aproape 2 metri lățime, e delimitată cu borduri și asfaltată cu material roșu, fiind prima pistă adevărată, de la Revoluție încoace, excluzând aici mini distracția din parc sau pseudopistele de pe Colibiței sau Decebal.

”Alături de acest proiect intră în lucru în curând Linia Verde și Modernizarea Axei Gării – Decebal – Andrei Mureșanu -Năsăudului, proiecte ce vor aduce în Bistrița o rețea de peste 50 km de piste pentru cicliști. După finalizarea pistelor de cicliști, vom interveni cu lucrări de asflatare din bordură în bordură a părții carosabile pe fiecare stradă.”, mai scrie Niculae.

 | 5.422 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

  1. Cum se va face legătura cu pista de pe Drumul Cetății că acest prim tronson al pistelor de biciclete este întrerupt la mijloc între Drumul Dumitri Vechi și Eroilor ?!!!!!!!
    Pe Colibiței nu se poate, acolo nu este o pistă de bicilete este un trotuar din pavele de beton care nu poate fi folosit la mersu cu bicicleta, Niculae însuși a recunoscut că acolo a fost construit un trotuar pe care el de la el putere la redenumit pistă de biciclete fără a avea însă nicio argumentație tehnică.

    Post a Reply
    • Pista de pe Drumul Dumitri Vechi trebuie continuată cu pistele de pe străzile Drumul Cetății, Subcetate și Slavici unde se unește cu pista de pe Eroilor și mai departe, astfel avem un prin tronson de pistă de biciclete pe care să putem pedala de la un capăt la altul.

    • Niculae nu o să poată să treacă testul de competență nu va fi în stare nici măcar să înceapă asfaltarea pistei de biciclete de pe Drumul Cetății nicidecum să o termine până la sfârșitul luni septembrie. Oricum pariul cu 30km de piste de biciclete la pierdut măcar testul de competență să vedem dacă este în stare să-l treacă.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *