Sezonul renașterii. Un editorial de Augustin Danci, despre sporturile de echipă!

Sezonul acesta, oarecum din punct de vedere al sporturilor de echipă, ar putea însemna un sezon al renașterilor. Nu jucăm în prima Ligă la fotbal și nici la handbal dar se întrevede o luminiță de la capătul tunelului.

Gloria a reușit să se regrupeze repede și a făcut o treabă bunicică și o echipă bună, poate chiar foarte bună, de Liga a II-a. După primele trei etape, în care a întâlnit echipe tari din serie, echipa lui Coroian și Negrean e lider. Dar, mai important de atât, a arătat că joacă fotbal, a arătat forță, a arătat că poate fi considerată favorită la promovare. Gloria e pe drumul cel bun din punct de vedere fotbalistic iar oficialii clubului zic că situația se va schimba în bine și din punct de vedere financiar. Drumul e lung până la promovare și se pot întâmpla multe dar senzația de început de sezon e că, dacă va avea liniște, Gloria are mari șanse să joace la anul în prima Ligă.

Handbalul e un alt sport aflat în suferință în ultima perioadă. Echipa de handbal feminin dă însă semne de revenire. Conducătorii, antrenorii și jucătoarele parcă au strâns puțin rândurile și scot capul la lumină. Echipa a câștigat primul meci acasă și fetele i-au impresionat șefii județului și pe primarul Crețu cu un joc spectaculos. Prezența acestora în tribune arată, dincolo de campania lui Crețu pentru Referendum, că handbalul feminin se bucură de susținerea autorităților. Prin cele două jucătoare importante aduse în acest sezon, Adi Moldovan a dat un semnal pozitiv. Parcă se poate întâmpla ce ne dorim de multă vreme: o echipă cu bistrițence revenite acasă și cu tinere talente locale, o echipă care să se bată la promovare. Dacă se aprobă și banii de la Primărie, putem spune că proiectul merge în linie dreaptă.

Sezonul acesta ar putea fi un sezon al suferinței la fotbal, un sezon în care ne batem în ligile inferioare, un sezon în care vom avea parte de meciuri de Liga a II-a, puțin spectaculoase, unele câștigate la limită, cu puțini spectatori în tribune. Sezonul acesta ar putea fi, în cele din urmă, un sezon al reconstrucției la handbal feminin, la finalul căruia să avem o echipă puternică și omogenă, care să nu se mulțumească cu o clasare la mijlocul clasamentului. Sezonul acesta ar putea fi sezonul renașterii sporturilor de echipă în Bistrița.

Augustin Danci

 

 

 | 782 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *