Sergiu Costin: ”žAș lucra la Gloria după ce mă las de fotbal”

 

Sergiu Costin, căpitanul Campioanei României, Oțelul Galați, este prezent în această perioadă la Bistrița pentru a petrece scurta vacanță de sărbători alături de familia sa în orașul natal. Cu această ocazie Costin a participat și la lansarea cărții “Campioni și Căpitani” scrisă de jurnalistul Vasile Jimboreanu

Primul bistrițean care a câștigat Campionatul României în calitate de căpitan al unei echipe a fost extrem de emoționat la lansarea cărții în care este personaj, atunci când a fost chemat să spună câteva cuvinte în fața auditoriului. A recunoscut că nu s-a imaginat niciodată în ipostaza de personaj de carte și este mult mai simplu pe teren, cu mingea, decât la microfon. „Nu am crezut niciodat că voi ajunge în această ipostază. E foarte emoționant să știu că cineva s-a gândit să scrie o carte despre  mine. E onorant gândul că munca îmi este apreciată și că acest lucru mă face să merg mai departe să dau mai mult pentru a confirma așteptările pe care le au de la mine, să reușesc că fac mai mult sau măcar atât”, a declarat Sergiu Costin într-un inetrviu acordat pentru Sportul Bistrițean.

„E mai simplu să dau autografe pe mingi, decât pe cărți”

La sfârșitul lansării, fotbalistul a fost asaltat de oamenii pentru a le da autografe pe cartea lui Vasile Jimboreanu. „E mai simplu să dau autografe pe mingi și pe tricouri decât pe cărți, pentru că nu sunt învățat și nici nu știam ce anume să scriu”, a mărturisit căpitanul Oțelului Galați.

Despre prezența sa în cartea care mai are ca personaje pe verișoara lui Costin, tenismena Mihaela Șteff, handbalista Carmen Mican și schioarea Monica Lăzăruț, fostul jucător al Gloriei Bistrița spune că a fost o surpriză neașteptată. „Am fost surprins atunci când m-a căutat domnul Jimborean să îmi spună că vrea să scrie o carte despre mine. Nu m-am gândit niciodată la mine ca la un posibil personaj de carte și mă întrebam ce anume am făcut să merit acest lucru. Câștigasem campionatul, dar încă nu aveam Supercupa pentru că discuția o purtasem în vacanța de vară. Mi-a spus atunci nea Jimi că trebuie să câștig și Supercupa să nu-i stric cartea și din fericire am reușit să batem Steaua și să avem și acest trofeu”, spune Costin.  

„Am visat să joc în Champions League”

Fotbalistic Sergiu Costin a terminat un an istoric nu niște performanțe la care nici nu și-a imaginat. De la onoarea de a ridica deasupra capului cel mai important trofeu al României până la un meci extraordinar în fața Stelei prin care a câștigat Supercupa României și apoi două meciuri în fața lui Manchester United, toate au fost momente incredibile trăite anul acesta de bistrițeanul de 33 de ani. „Sunt fericit că am terminat acest an extraordinar, este un an istoric pentru Galați și pentru mine. Nu știu dacă voi mai prinde în carieră un astfel de an.

A fost nemaipoment și am reușit niște performanțe la care mulți nici nu visează. Ca orice fotbalist am visat și eu să ajung să în Champions League, să câștig Campionatul României, dar toate erau doar vise la care nu credeam că voi ajunge până anul acesta. Important este că atunci când ne-am apropiat de această performanță am conștientizat că se poate și am dat tot ce aveam noi mai bun pentru a ne împlini visul”, povestește fotbalistul.

„Aș lucra la Gloria după ce mă las de fotbal”

Sfârșitul de an îl va prinde în Bistrița, orașul pe care îl iubeste atât de mult și în care spune că vrea să se stabilească după ce își încheie cariera sportivă. „Deși Bistrița este un oraș mic avem un renume extraordinar în țară și am dat de-a lungul anilor nume foarte mari în sportul românesc, iar acum mă bucur că am ajuns să fiu și eu unul dintre ele. Sărbătorile de iarnă sunt cele mai importante pentru mine. Crăciunul este sărbătoarea preferată a soției mele așa că mă bucur de fiecare dată când vine această perioadă. O petrec întotdeauna alături de ce dragi și neaparat la Bistrița. Chiar dacă am putea merge oriunde în țară sau peste hotare, ne place să stăm aici, în orașul acesta după care eu sunt înnebunit. Iubesc Bistrița mai mult decât orice alt loc și nicăieri nu am sentimentul acesta de apartenență pe care îl simt când sunt aici. Mă simt foarte legat de acest oraș, de prietenii mei de aici, de rude și mă simt în siguranță când sunt în Bistrița. Iar Revelionul îl voi petrece la Colibița cu un grup de prieteni”, dezvăluie pentru Sportul Bistrițean.

Pentru că se apropie de sfârșitul carierei fotbalistice Sergiu Costin mărturisește că și-ar dori să lucreze pentru Gloria Bistrița pe viitor. „Sunt legat în continuare de Gloria Bistrița și o port în suflet. Așa cum iubesc aceste locuri la fel iubesc și Gloria, am jucat atâta timp aici, mi-a oferit satisfacții și probabil într-o zi mă voi întoarce aici. Poate voi lucra chiar în cadrul echipei pe viitor pentru că am deja 33 de ani și după ce îmi voi încheia cariera de fotbalist sunt șanse să activez chiar în cadrul clubului de aici. Pentru că vreau ca pe viitor să mă stabilesc și să rămân în Bistrița. Nu mă văd locuind în altă parte decât aici”, plănuiește fotbalistul bistrițean care a reușit să scrie istorie pentru orașul nostru.

Mihai Mincă

 | 761 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *