Sergiu Costin, cetățean de onoare în Galați și în Bistrița Bârgăului. Vezi ce declară!

 

Bistrițeanul Sergiu Costin, căpitanul Oțelului, campioana României, a primit luni titlul de cetățean de onoare al municipiului Galați. În 20 decembrie, îl va primi și pe cel al comunei Bistrița Bârgăului.

Autoritățile locale din Galați au acordat, luni, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Teatrul Muzical, tehnicianului echipei Oțelul, Dorinel Munteanu, și fundașului Sergiu Costin titlul de cetățean de onoare al municipiului.  Cei doi nu au fost prezenți la ceremonie, deoarece se aflau pe drumul de întoarcere de la Cluj-Napoca, după meciul de duminică, scor 1-1 cu Universitatea Cluj.

Distincțiile au fost ridicate de către oficialul grupării gălățene, Cătălin Tofan și fost înmânate de fostul arbitru Nicolae Rainea, consilier local la Galați. Costin și Munteanu au primit diplomele la câteva ore mai tîrziu, în fața presei.

Sergiu Costin va primi și titlul de Cetățean de onoare al Comunei Bistrița Bârgăului, la inițiativa profesorului Vasile Jimboreanu. Părinții fotbalistului sunt din această localitate de care și-a legat copilăria Sergiu Costin.

Contactat de sportulbistritean.ro, Costin a declarat că se simte extrem de onorat de aceste distincții. „E o mare onoare pentru mine, deși acest titlu ar trebui să aparțină echipei, nu mie. În orice caz, parcă nu-mi vine să cred că un oraș așa de mare cum e Galațiul mă face pe mine cetățean de onoare. Sigur că e extraordinar, însă gândul meu e mereu spre Bistrița, unde mă voi întoarce după ce termin cu fotbalul. Iar despre Bistrița Bârgăului ce să mai spun decât că mi-am petrecut toată copilăria acolo. În toate vacanțele am stat la bunici, unde am învățat să mă joc cu animalele, să mă dau cu sania și câte și mai câte. Sunt foarte mândru că oamenii de acolo s-au gândit la mine și îi mulțumesc în special domnului Jimboreanu”, spune Sergiu Costin. 

sportulbistritean.ro

 | 344 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *