Sergio Aguero a lăsat fotbalul pentru poker: fostul atacant argentinian a participat la WSOP 2023

Sergio Kun Aguero, unul dintre cei mai buni atacanți din istoria recentă, a lăsat fotbalul pentru poker. Fostul jucător de la Manchester City a luat parte la Main Event-ul de la World Series of Poker 2023, un eveniment major din lumea pokerului, iar prestația sa a fost destul de bună.

World Series of Poker este un vis pentru toți cei pasionați de poker. Adesea participă și celebrități, iar la ediția din 2023 au mai luat parte actorul James Woods, starul de pe Broadway Aaron Tveit și luptătorul de UFC, Colby Covington.

Având loc anual în Las Vegas, WSOP reunește cei mai buni jucători din lume, celebrități, oameni de afaceri, precum și jucători care reușesc să se califice prin intermediul sateliților disponibili pe site-urile de jocuri poker. În aceste condiții, nu e de mirare că numai la Main Event au luat parte peste 10 mii de oameni, fiind astfel stabilit un nou record.

Printre ei s-a aflat și fostul fotbalist Kun Aguero, care a cochetat tot mai mult cu pokerul în ultima perioadă, acesta fiind al treilea turneu la care ia parte. Aguero s-a înscris așadar la Main Event, unde buy-in-ul a fost de 10.000$. În primele două zile a avut rezultate foarte bune, însă a fost eliminat în a treia, fără să intre în bani.

Aguero a purtat ochelari de soare și un hanorac, semn că nu a dorit să își lase emoțiile sau ticurile comportamentele să fie observate de cei de la masă. Presa a speculat că Aguero nu a dorit să facă public faptul că participă la WSOP, însă acest lucru nu s-a confirmat, având în vedere că fostul atacant a publicat pe o rețea de socializare o imagine cu el de la masă.

Aguero s-a retras la finalul lui 2021

Kun Aguero s-a retras din fotbal în 2021, pe când avea doar 33 de ani. Legitimat în acel moment la FC Barcelona, Aguero a anunțat că se retrage din cauza unor probleme la inimă. Anunțul retragerii a fost făcut într-o conferință de presă, cu lacrimi în ochi.

”Am fost pe mâna medicilor și mi-au spus că cel mai bun lucru ar fi să nu mai joc. Am luat decizia acum 10 zile. Am făcut tot posibilul să văd dacă există vreo speranță, dar nu prea sunt. Sunt foarte mândru de cariera mea. Am visat mereu să joc fotbal, de la 5 ani când jucam băteam o minge și visul meu era să joc în Primera Division. Datorită lui Independiente am ajuns în Europa, le mulțumesc celor de la Atletico, au pariat pe mine la 18 ani, celor de la City, care știu ce simt pentru ei, am lăsat ce e mai bun acolo, și cu oamenilor de la Barcelona. Mă simt bine acum. Evident că primele două săptămâni au fost grele, când am făcut primul test fizic în clinică, medicii mi-au spus că există o mare posibilitate de a nu continua și am devenit conștient mental, dar asta nu a fost ușor. Și când mi-au spus că e definitiv, am avut nevoie de câteva zile să procesez”, a spus Aguero în decembrie 2021, conform Digi Sport.

El a acuzat probleme respiratorii într-un meci din noiembrie 2021, contra celor de la Alaves. A fost scos de pe teren, iar ulterior a fost diagnosticat cu artimie cardiacă. Deși inițial s-a spus că va absenta în jur de 9 luni, în cele din urmă fotbalistul a fost nevoit să se retragă. El a părăsit-o astfel pe FC Barcelona după doar 165 de minute disputate, în care a marcat un gol.

Kun Aguero a scris istorie la Manchester City

Kun Aguero s-a remarcat însă în tricoul lui Manchester City, pentru care a evoluat între 2011 și 2021. El a înscris 260 de goluri în 390 de meciuri, fiind cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City. Pentru echipa națională a Argentinei, Aguero a marcat 41 de goluri în 101 meciuri.

În palmares, Aguero a câștigat Europa League și Supercupa Europei cu Atletico Madrid, are cinci titluri în Premier League cu Manchester City, o Cupă a Angliei și șase Cupe ale Ligii Angliei. El are și o finală pierdută cu Manchester City în Champions League.

Starea sa medicală s-a îmbunătățit în ultima perioadă, iar Aguero a început să joace în meciuri demonstrative în scopuri caritabile. În același timp, el își dedică timpul și pentru pasiunile sale, printre ele fiind și pokerul. (P)

 | 742 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *