Zi(zou) de serbare mondială! Mihai Oprea știe unde se vede cel mai bine Mondialul!

3 meciuri și 3,6 pronosticuri eronate mai târziu, m-am trezit cu impresia că nu mă pricep la pronosticuri: Brazilia am crezut că dă ca surdu-n clopot, dar a dat ca Mutu-n coca, Nigeria a călcat în picioare spiritul de luptă islandez iar Serbia și Elveția chiar nu au fost plictisitoare. Se întoarce lumea cu susu-n jos, sau pur și simplu citesc băietii avancronicile și se simt împinși de la spate să mă dovedească.

Dar azi e o altă zi, sigur, și mergem pe căile bătute de 31 de ani în cap.

Avem oroarea să vedem la lucru Belgia, Germania, Mehico, nuZlatan, și încă douățări ce încasează ca la Lidl când e deschisă o singură casă. În meniu avem sărbători, economie, glumițe de joasă speță, pronosticuri bazate pe ani întregi de fotbal în spatele blocului și, bineînțeles, nici un suedez cunoscut.

La mulți ani, Zidane!

Grupa G

Ora 15.00 Belgia – Tunisia, Moscova

Belgia vine după ce a reușit să scape cu 3-0 din canalul și hârtiile panameze, spre deosebire de Messi, care apare în controversatele Panama Papers în aceeași zi de neuitat pentru Argentina și opoziția din România. Un 3-0 sec, fără bătăi de cap sau de stradă, cu Lukaku la dublă ca Dragnea la dubă.

Cel mai scump jucător Tunisian valorează 10% din Hazard, al doilea cel mai scump belgian, iar întreaga națională tunisiană este de aproape 3 ori mai ieftină ca De Bruyne, cel mai scump belgian.

Cam la fel de echilibrat va fi duelul între cele două echipe ca economia Venezuelei, unde avem inflație marginal mai mare ca în România, de doar aproximativ 13.776%. Da, treișpe mii!!! Tot 13.000 la 1 trebuie să fie și cota pentru ca Tunisia să câștige azi, deși a pierdut la mustață de Dali (adică foarte fină) cu Anglia, într-un meci în care nimeni nu a jucat mare lucru. Ne așteptăm să vedem goluri multe, pentru că Belgia joacă spectaculos cu echipele mici, ca să ne ridice speranțele la fileu și să le îngroape ca pisicile necazul când ți-e lumea mai dragă. Dar să nu anticipăm sferturile cu Germaniasau Brazilia.

Grupa F

Ora 18.00 Coreea de Sud – Mexic, Rostov

De sărbători, când pui mâncare pe masă să vină musafirii, vrei să faci ceva fancy, nu să pui ouă simple pe masă, că zice lumea că ești sărac. Așa că pui umplutură și le zici ouă umplute, arată bine dar sunt tot ouă, de fapt. Cam de umplutură e și meciul Coreea de Sud cu Mexic pe masa de sărbători a fotbalului mondial. Două echipe cu palmaresuri interesante la Cupa Mondială: Mexic nu a prea reușit să treacă de optimi și în 2014 a pierdut cu SimOlanda, după ce Robben a simulat în careu cum simulează divele lui Capatos naturalețea, iar Coreea de Sud a făcut semifinalele în 2002, pe teren propriu și cu un lot de 23 de fotbaliști și 3 brigăzi de arbitri.

La fel de polarizante și primele meciuri, când Coreea de Sud nu a avut nici un șut pe poartă cu Suedia și a pierdut fără prea mare osteneală, iar Mexic a a fost talibanul mondialelor, detonând bomba cu Germania la capatul unui meci în care a fost clar că nemții și-au scos proteza și nu au avut cu ce mușca. Mexicanii s-au apărat și cu antrenorul și cu stafful tehnic și au luat 3 puncte care pot să îi ducă în optimi cu un rezultat bun, să se bucure bieții brazilieni că au adversar bun sau să avem cel mai puternic meci din optimi, cu Elveția.

În mod normal Mexic ar trebui să îi buntuzească bine pe coreeni, iar calificarea să se joace la golaveraj în ultima etapă, să fie spectacol, că de aia ne riscăm cu toții căsniciile timp de o lună de zile.

Ora 21.00 Germania – Suedia, Soci

Ca să ajungem la departajare prin golaveraj trebuie, totuși, ca Germania să se trezească în stil decembrie ’89 în România și să bată Suedia. Ceea ce nu e ușor, dacă tinerii conduși de perseverentul în acțiuni dubioase Low, care tot caută norocul în pantaloni, practică același joc incolor. Treaba nu miroase a bine, să zicem așa, nici pentru suedezi, dacă joacă la fel ca și cu Coreea, adică economicos și defensiv.

Pe foaie avantajul este net în favoarea nemților dar, dacă am învățat ceva la Cupa Mondială din 2018, în afară că pronosticurile mele se adeveresc cu frecvența ninsorilor din Sahara, este că nu există echipe mici, iar Suedia pare capabilă să scoată Germania încă din grupe și să avem finalistele ultimului mondial în fața televizorului, alături de Daum, pentru fazele eliminatorii.

Să ținem totuși cu Germania, cu imparțialitatea cu care este binecuvântat Soros în Ungaria, pentru că joacă acolo băiatul meu Kroos. Același inspirat care cu Mexic a avut mai multe șuturi la poartă ca toți băieții pentru care Trump face zidul. Și să îl mai menționăm din nou pe Zlatan Ibrahimovic, cel mai bun jucător al suedezilor, care nu este în lot nici pentru acest meci, pentru că s-a retras din națională în 2016.

Mergem pe mâna caselor de pariuri și a istoriei, care îi dau favoriți pe nemți. Nu au pierdut în ultimele 5 meciuri cu suedezii, ultimele 2 din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 – egal 4-4 și victorie 5-3. Ne așteptăm la goluri cum se așteaptă Busu la ploaie.

Ploaie care sperăm să nu vină, pentru că 1. este ziua mea și eu vreau soare cum vrea dl Goe să vie trenul și 2. să putem urmări meciul pe Terasa de Vară Casa EMA, proiectat frumos ca în pozele alăturate.

Și să mai punem ștampile pe programele alea de la mondiale făcute de EMA Grafix, să participăm la tombola cu premii de la toți partenerii, premii pe care le găsiți aici: https://www.facebook.com/events/307267673143714/

 | 2.632 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *