Se mai întoarce roata! Gloria – 1 punct, LPS – 3 puncte în prima etapă a returului la republicani!

În prima etapă a returului Campionatului Național al Juniorilor A și B, Gloria a jucat în deplasare, la Grup Școlar Lucian Blaga Reghin, în timp ce LPS-ul a jucat tot în deplasare, la Viitorul Sibiu. Juniorii A ai Gloriei au pierdut primul joc din actuala ediție de campionat, juniorii B au obținut o remiză, în timp ce juniorii A de la LPS au pierdut la scor la Sibiu, juniorii B au obținut a treia victorie în campionat.  

Juniorii A ai Gloriei, la prima înfrângere în campionat. Grup Școlar Lucian Blaga Reghin –  Gloria 1-0 (0-0)

Zi neagră pentru juniorii A ai Gloriei, liderii la zi ai clasamentului seriei,  în deplasarea de la Reghin, în fața ocupantei locului 10 în clasament, bistrițenii pierzând duminică primul joc din această ediție de campionat. După o primă repriză mai bună în care bistrițenii puteau să se desprindă pe tabelă, dar Platon, Sandu, Rus și Moldovan au irosit ocazii bune de gol, a urmat o repriză a doua slabă, in care gloriști au intrat în jocul adversarului și acest lucru i-a costat. Partida s-a jucat practic în ultimele 20 de minute. În minutul 73, Moldovan este eliminat pentru un fault în poziție de ultim apărător, apoi gazdele deschid scorul în minutul 76. Trei minute mai târziu se restabilește egalitatea numerică, un jucător al gazdelor primind cel de-al doilea cartonaș galben, pentru ca în minutul 83 bistrițenii să rămână în 9 jucători după eliminarea lui Simionca care a protestat pentru neacordarea unui penalty pentru Gloria.

Gloria, antrenori Adrian Florea și Valer Săsărman: Ștehuță, Bolfă, Moldovan, Hasnăș, Neagoș, David, Platon, Dobrea, Câțcăuan, Dura, Rus. Au mai jucat: Akari, Ungur, Mare, Simionca.

Adrian Florea, antrenor Gloria:”Jucătorii au luat jocul mult prea ușor și asta ne-a costat. Chiar dacă am făcut cel mai slab joc de la începutul campionatului, puteam să rezolvăm jocul până la pauză când am ratat cel puțin trei ocazii clare de gol. După pauză ne-am băgat în jocul lor, adversarul ne-a prins pe o contră, am primit gol, am avut un penalty clar neacordat, am avut doi jucători eliminați. Un joc pe care trebuie să-l uităm cât mai repede”.

Remiză albă pentru juniorii B ai Gloriei. Grup Școlar Lucian Blaga Reghin –  Gloria 0-0

Nici juniorii lui Voica și Zegrean, aflați pe locul 4 al clasamentului seriei, n-au prins o zi prea bună în fața celor de la Reghin, echipă clasată pe locul 8 în clasament. Jocul a fost unul echilibrat, de mare luptă la mijlocul terenului, în care cele două echipe au reușit prea puțin să pună în pericol porțile adversarilor. Bistrițenii au avut o primă repriză mai bună când Å¢igorean și Lup au fost aproape de deschiderea scorului, iar în repriza a doua după ce gazdele ratează o ocazie mare de gol, juniorii Gloriei se puteau întoarce acasă cu cele trei puncte, dar Bumbu scăpat singur spre poartă nu-l poate învinge pe portarul gazdelor.

Gloria, antrenori Eugen Voica și Dorel Zegrean: Trif, Mihăilă, Coți,  Rusu, Bodea,  Lup, Ceușan, Constantin, Oprea, Chiorean, Å¢igorean. Au mai jucat Miron, Bumbu.

Eugen Voica, antrenor:”Am făcut  un joc slab, dar azi puteam obține mai mult decât o remiză dacă atacanții noștrii erau mai inspirați la ocaziile avute în fața porții adversarilor”.

Juniorii A de la LPS, înfrângere la scor.Viitorul Sibiu – LPS Bistrița 8-1 (4-1)

Partida juniorilor A, în care se întălneau ocupantele locurilor 9 și 11 ale clasamentului, a fost una la discreția gazdelor care au reușit să marcheze câte patru goluri pe repriză, în fața unei echipe care a făcut deplasarea la Sibiu fără câțiva jucători care făceau parte regulat din primul 11. Bistrițenii nu a opus nici o rezistență adversarilor, care au făcut legea pe teren, golul oaspeților  fiind marcat de Rusan la o greșeală a portarului gazdelor.

LPS, antrenor Paul Niculae: Trișcaș, Popan, Fetti, Suciu, Rusan, Matean, Berariu, Chiriloaia, Burduhos, Rusu,Albu. Au mai jucat: Pop, Romaniuc.

Juniorii B ai LPS-ului, victorie muncită și meritată. Viitorul Sibiu – LPS Bistrița 0-1 (0-1)

Vecine de clasament la finalul turului, gazdele locul 11, bistrițenii locul 10 în clasament, cele două echipe au oferit un joc de mare luptă și mare angajament, încheiat la final cu victoria la limită a bistrițenilor, o victorie muncită și meritată după aspectul general al jocului. Bistrițenii deschid scorul destul de repede, în minutul 12 Lăcătuș centrează de pe dreaptă și B. Rus trimite cu capul mingea în poartă. După marcarea golului gazdele aleargă după egalare, dar bistrițenii se apără exact închizând culoarele spre poarta lui Felhazi care rezolvă fără probleme câteva șuturi bune expediate de la distanță. Repriza a doua se dispută pe aceleași coordonate cu gazdele forțând egalarea și bistrițenii încercând să iasă pe contraatac, dar până la final nu se mai marchează nici un gol, astfel că bistrițenii obțin a treia victorie în campionat.

  LPS, antrenori Sergiu Gabor și Sergiu Mândrean: Felhazi, Pop-Petruț, Eremie, Șoimușan, Petrovan, Lăcătuș, Mititean, T. Rus, Orza, Ani, B. Rus.  Au mai jucat: Lokotuș, Precup, Szekely, Roman.

Sergiu Mândrean, antrenor:”Un joc echilibrat între două echipe de valori apropiate, poate cu un plus de forță pentru gazde, care aveau câțiva jucători născuți în 1997. Am făcut un joc destul de bun, în special pe faza defensivă și am obținut o victorie meritată. Mă bucur că este al doilea joc consecutiv în care nu luăm gol, semn că ceea ce lucrăm la antrenamente se transpune și în joc”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 

 | 256 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *