Scoate copiii din baruri și îi convinge să facă sport! Alexandru Boldiș face minuni la Maieru!

Căpitanul echipei de fotbal din Maieru, Alexandru Boldiș, antrenează de câteva luni o grupă de copii născuți între anii 2000 și 2004. E absolvent al facultății de Educație Fizică și Sport, specializat în fotbal. De 3 ori pe săptămână strânge puștii pe un teren sintetic din Maieru și îi învață cum să alerge, cum să tragă la poartă sau dribleze.

Pe cei mai buni dintre ei, a început să-i legitimize la juniorii echipei de liga a 4-a, dar pe ceilalți nu are cum să-i înscrie încă în vreo competiție,  fiindcă nu a găsit încă nici un fel de susținere materială prin zonă.  

A jucat cu echipa lui doar într-un campionat amical în care s-au înscris câteva formații din Șanț, Rodna, Sîngeorz, Feldru sau Ilva Mică și spune că scopul principal al grupei pe care a format-o e să atragă cât mai mulți copii către mișcare, către sport.

“Văd zilnic, prin baruri, copii din Maieru sau Rodna , jucând biliard  sau jocuri de noroc. Și mă străduiesc cât pot să-i scot de acolo, să-i aduc pe terenul de fotbal. Încerc să-i conving că e mult mai bine pentru sănătatea lor”, spune Boldiș, care ține să-i mulțumească viceprimarului Borș pentru că-i lasă fără bani pe sintetic.

Boldiș se gândește și la viitor, pentru că are câțiva copii de perspectivă. “Ideea e să facem mișcare, dar cu siguranță vom promova câțiva copii la juniorii și apoi la seniorii echipei din Maieru. Iar dacă cineva de la Bistrița dorește să-i vadă cândva pe cei mai talentați și să le ofere condiții mai bune, cu tot dragul îi voi ajuta”.

Iată lotul pe care Alexandru Boldiș îl are acum la dispoziție:  Alex Bontaș, Virgil Dumitru, Marius Bolfă, Ionuț Deac, Vasile rațiu, Dumitru Danile, Ionuț Moldovan, Ionuț Nășcuț, Mihai Vertic, Ionuț Vertic, Lorințiu Danile, Iulian Lorințiu, Georgian Borș, Alexandru Borș, Iacob Mihăilă, Ionuț Ban, Iovu Cărbune, Alex Moraveț, Sami Croitor, Ionuț Andronesi, Dănuț Pop. 

sportulbistritean.ro

 | 432 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *