Salvatorul Șomodi

După umilința suferită la Mărișelu, Progresul Jelna a câștigat pe teren propriu, în fața echipei Silvicultorul Maieru. După un meci cu foarte multe ratări și de o parte și de alta, cu un gol anulat și cu un cartonaș roșu, Jelna s-a impus pe final. Ambele goluri l-au avut ca artizan pe Șomodi, în fața unui adversar care i-a pus mari probleme echipei lui Ionele.

Filmul meciului.

După ce Voința Cetate a pierdut în avanpremiera etapei, la Bârgău, Jelna avea nevoie de o victorie pentru a-i egala la puncte. Echipa lui Ionele începe mai hotărâtă partida și Gordea ratează incredibil deschiderea scorului, în minutul 6, când scapă singur cu portarul. Indolența lui Gordea avea să-i coste echipa. În minutul 13, Varvari primește o minge pe stânga, îl umilește cu două fente pe Macovei și deschide scorul. În minutul 20, Gordea are din nou golul în bocanc, dar trimite peste, de la numai 8 metri. Șase minute mai târziu avea să vină însă egalarea. Jelna beneficiază de o lovitură liberă de la 16 metri, Șomodi își așează mingea și trimite tare, iar Bâzdâră, aflat în zid, deviază mingea în poartă și face 1-1. Oaspeții au însă șansa de a prelua din nou avantajul, în minutul 34, când același Varvari se joacă din nou cu fundașii adverși, își așează mingea pe dreptul și numai bara îl salvează pe Pop de al doilea gol. La faza imediat următoare, mingea ajunge din nou la Varvari, care trimite spre poartă din foarfecă, dar Vărărean respinge cu capul, de pe linia porții. În minutul 58, Jelna trece din nou pe lângă golul doi, dar nimeni altul decât Gordea trimite pe lângă din numai 6 metri. Cea mai controversată fază se petrece în minutul 64. Pop respinge un șut în lateral, iar Varvari înscrie. Tușierul semnalizează off-said și golul este anulat, spre nemulțumirea oaspeților. Cel care decide meciul avea să fie Șomodi. În minutul 82, acesta primește o minge în centrul careului și îl execută fără probleme pe Hoza, stabilind scorul final, Progresul Jelna ”“ Silvicultorul Maieru 2-1.

Omul meciului.

Deși a început meciul destul de retras, Șomodi a fost urcat mai sus pe final și a făcut diferența în teren. A executat lovitura liberă din care echipa sa a egalat, apoi, în ultimele minute de joc, a înscris golul victoriei. A alergat foarte mult, a driblat, dar a și recuperat multe mingi la mijlocul terenului. Rămâne în continuare unul dintre cei mai buni jucători ai lui Ionele, mult peste media Ligii a IV-a.

Arbitraj.

Arbitrul Ciobănică le-a anulat un gol oaspeților, la o semnalizare a lui Ungur, la o poziție discutabilă de off-said a lui Varvari. Pe final, Ciobănică l-a eliminat corect pe Roșu, care și-a înjurat coechipierii ca la ușa cortului și a acordat 8 cartonașe galbene. Oricum, Ciobănică a avut un meci destul de greu, cu două echipe ambițioase și încrâncenate, meci pe care l-a dus cu bine la capăt.

Atmosferă.

Vreme frumoasă la Jelna, unde peste 50 de spectatori au venit să vadă fotbal. Și au avut parte de spectacol, de trei goluri și de frumoasele majorete, prezente și de această dată la meci. Una peste alta, o atmosferă foarte bună.

Jelna

Echipa lui Ionele a fost mult mai sigură în apărare decât în meciul cu Mărișelu. În afară de incursiunile letale ale lui Varvari, fundașii gazdelor au închis foarte bine toate atacurile echipei din Maieru. Dacă nu se juca Gordea cu ocaziile, Jelna putea câștiga fără emoții.

Pop; Macovei, Vărărean, Toth (Berețchi `55), Bugnar, Mureșian, Șomodi, Bâzdâră, Gordea (Arcălean `67), Hâlmu, Clapa (Rogna `55)

Maieru

După cum a jucat prima repriză, era clar că Maieru a venit la Jelna să ia puncte. Echipa oaspete a foste egalată dintr-un gol norocos, dar a avut noroc și la ratările incredibile ale lui Gordea. Deși mulți se așteptau să cedeze, Maieru a jucat la fel de ”arțăgos” și în partea secundă, dovedindu-se a fi o nucă tare pentru Jelna. Din păcate pentru ei, singurul care a pus probleme apărării gazdelor a fost Varvari.

Hoza; Lazăr Boldiș, Gal, Popârțac, Molnar, Alex oldiș, Rebrișorean, Bizău, Motofelea ( Roșu `75), Varvari, Hădărău

Arbitri: Dan Ciobănică – Mihai Ungur, Ionuț Filip.

Observator: V. Ciocan

Cartonașe galbene: Hâlmu, Clapa, Macovei, Vărărean, Șomodi, Mureșan / Popârțac, Gal

Cartonaș roșu: Roșu

 | 328 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On