Șah: Rocada mare! 3 bistrițeni participă la Cluj Arena la un turneu tare de șah!

 O sută de participanți se vor întrece sâmbătă și duminică la Cluj într-un turneu de șah organizat de Asociația Județeană de Șah Cluj, “Memorialul Mircea Rădulescu”. Asociația Șah Club Bistrița, singura asociație afiliată la Federația Română de Șah din județul nostru își trimite 3 reprezentanți la această competiție: Paul Cristian Rusan – maestru FIDE, Paul Andrei Rusan ( la nici 8 ani împliniți) și Dominic Socaci.

Formată în 2009, această asociație are peste 30 de membri legitimați la Federația Română de Șah. Ediția a XIV a a acestui memorial are structura de open general, cu 7 runde, iar turneul se va raporta la FIDE pentru calculația ELO. Timpul de joc va fi de o oră pentru toată partida, plus 30 de secunde / mutare, fiind folosite ceasuri electronice.

Președintele Asociației Șah Club Bistrița, Paul Cristian Rusan, are câteva performanțe cu care s-ar mândri orice șahist: multiplu campion județean la Cluj – echipe (când activa la Potaisa Turda), vicecampion național la echipe (Potaisa Turda), campion al Clujului – 1997, 2001, multiplu campion județean Bistrița – Năsăud, victorii la 2 mari maeștri profesioniști – Thomas Luther în 2007 (campion al Germaniei), Vladimir Sergeev (campion al Ucrainei). De asemenea, fiul lui Rusan, Paul Andrei este campion județean ONSS, având la nici 8 ani multe turnee câștigate. Briana Bălan a dat și ea lovitura în 2013, devenind campioană națională la șah rapid, la categoria sub 12 ani. În prezent, echipa Asociației Șah Club Bistrița, evoluează în Divizia B ( având în componență 3 seniori și un junior), încercând promovarea în divizia A, după ce a mai fost acolo în 2010.

 | 546 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *