S-a reunit echipa nimănui! FC Bistrița e în Liga a treia, dar nu are bani nici de-o minge!

FC Bistrița a avut astăzi primul antrenament înaintea noului sezon. Pe terenul 2 din Parcul Municipal, lotul care se va pregăti pentru Liga a treia, s-a dezmorțit ușor după vacanță. Jucătorii s-au dezbrăcat pe marginea terenului și au intrat printr-o gaură din gard, fiindcă nimeni nu le-a deschis vreo poartă sau măcar vreun vestiar din stadionul scos la licitatție.

Fără echipament, mingi și mai ales fără nici o perspectivă, FC Bistrița arata ca o echipă a nimănui în acest moment. În acte, omul de afaceri Florin Sângeorzan e președinte, Cristi Stanciu și Cornel Irimieș-Buia – membri în comitetul director. În realitate, însă, nimeni nu poate susține financiar nici măcar contravaloarea vizitelor medicale.

Zero lei și zero bani se află în conturile clubului refuzat de primărie la selecția pentru finanțarea pe Legea 350. Ratată pare să fie și varianta formării unei societăți pe acțiuni, la fel ca și unirea cu Academia de Fotbal Gloria, din Liga a 4-a. În jur de 60-70 de mii de euro i-ar trebui acestei echipe într-un sezon de Liga a treia și până la această oră nimeni din acest oraș, reședință de județ, nu e dispus să-i dea vreun cent.

Și cu toate astea, la primul antrenament s-a remarcat un lot echilibrat, care, cu puține îmbunătățiri, poate susține lejer un campionat în Liga a treia. Alături de toți cei care au încheiat sezonul trecut (mai puțin Vasile Lup, plecat în Spania) s-au reîntors Colța de la Reghin, Bolbos și Fizeșan de la Jucu. E așteptat și Brumă,  ultimul golgeter al răposatei Gloria Progresul, dar și alți fotbaliști bistrițeni împrăștiați prin țară.

Staff-ul tehnic este format din Titi Voica – director tehnic, Sebi Moga – antrenor principal, Sergiu Costin – antrenor secund. Trei foști jucători de Liga 1, care împreună au aproape 1000 de meciuri jucate în prima ligă. Trei bistrițeni dornici să pună umărul la revenirea fotbalului nostru măcar la nivelul Ligii a treia. Lângă ei, de mare ajutor ar putea fi Dinu Vlad, din postura de director sportiv.

În ce privește programul echipei, nici n-a fost vorba deocamdată despre așa ceva. ”Întâi să vedem dacă găsim un vestiar, o minge, un teren. Nu poți alerga jucătorii doar așa, aiurea. Trebuie să aibă și ei o discuție cu cineva care să le propună câte ceva și-apoi putem trage de ei la antrenamente. Noi am vrea să facem multe, am putea avea un lot bun pentru Liga a treia, dar din păcate nu știm ce ne va aduce ziua de mâine”, spune Sebi Moga, întors acasă după o experiență de un sezon ca secund în prima ligă din Cipru.

 | 700 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *