S-a însurat în straiele bunicilor! Un fotbalist de la Hebe Sângeorz Băi a spus adio burlăciei!

Bistrițenii care au trecut ieri, în jurul orei 15,30 prin zona primăriei Bistrița s-au oprit din drumul lor, unii cu admirație, alții din curiozitate, când au văzut un grup de cetățeni îmbrăcați in port popular specific văii Someșului. Misterul s-a dezlegat destul de repede și bistrițenii au aflat că este vorba despre o căsătorie civilă, între Ioan Morozan, pompier în cadrul Direcției Județene de Pază din cadrul Consiliului Județean, iar în timpul liber jucător de fotbal la Hebe Sângeorz Băi și Ioana Pop, profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic Solomon Haliță din Sângeorz Băi.

Cei doi tineri s-au prezentat în fața ofițerului de stare civilă din cadrul primăriei Bistrița pentru a-și oficia căsătoria civilă, după o prietenie de trei ani, în costumele populare purtate la căsătorie de  bunicii miresei în urmă cu 76 de ani. Nașii mirilor sunt Marius Alin Sângeorzan, fiul consilierului județean Ștefan Sângeorzan și preotul greco-catolic din Feldru, Iuliu Bontaș.

Ștefan Sângeorzan, consilier județean:” A fost dorința bunicilor miresei ca nepoata lor preferată să poarte la căsătorie costumele populare cu care ei s-au căsătorit acum 76 de ani. Îmi face o deosebită plăcere să îmbrac costumul popular, costum care l-am purtat și eu acum 30 de ani când m-am căsătorit. Prezența mea aici este pentru a-i tine locul fiului meu Marius Alin care este naș de cununie, dar care nu poate lua parte la acest eveniment fiind prezent la cursurile unei școli de poliție”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro 


 | 1.164 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *