S-a găsit cancerul Gloriei! Centrul de copii și juniori!

 

E clar pentru toată lumea că Gloria trebuie să-și reducă drastic cheltuielile. O organigramă mult prea stufoasă, un număr mare de angajați, un fond imens de salarii, sunt pietre de moară pentru clubul bistrițean. Disponibilizările au început însă cu paznicii de la poartă și cu antrenorii de la Centrul de copii și juniori, care primeau în jur de 8 milioane de lei pe lună. Cu alte cuvinte, șefii Gloriei se ocupă de fleacuri, de bubele mici, fără să vadă tumorile mari.

De fapt, suntem convinși cu toții că nu asta e marea problemă a Gloriei. 1000 de euro pe lună, economia realizată din aceste disponibilizări, ar fi salariul normal al unui singur antrenor calificat și competent într-un club de nivelul Gloriei. Și s-ar putea scoate dintr-un singur venit nesimțit al unuia dintre cei care o freacă la vârf. Să-l dai afară pe Sava, cel care i-a făcut fotbaliști pe Sănmărtean, Costin, Mândrean și mulți, mulți alții, e ca și cum ți-ai tăia craca de sub picioare. Ce viitor poți avea fără pepinieră, dar cu un cimitir al elefanților foarte bine îngrijit.

Am senzația că șefii din club nu realizează ce li s-a întâmplat, nu conștientizează ce au de făcut și nu sunt capabili să ia decizii ferme și corecte pentru a scoate Gloria din necazuri. Cineva trebuie să le spună în față că și ei au o mare parte de vină pentru problemele din ultima vreme, nu doar federația, UEFA, tatăl lui Moraes, Becali, Mircea Sandu, presa sau bistrițenii care nu înțeleg să-i ajute. Să audă că unii îi acuză direct că au prejudiciat clubul cu aproape 3 milioane de euro, prin incapacitatea lor de a gestiona bine problema licenței și cea a lui Moraes. Să înțeleagă că uneori sunt depășiți de situație și greșesc capital.

Aș vrea din tot sufletul ca acest club să trăiască, să existe, să performeze și susțin orice inițiativă în folosul lui. Însă exact în aceeași măsură în care cred că sunt mulți prin birourile Gloriei care nu mai sunt în stare să judece limpede ca să scoată clubul la liman. Cu ei ar trebui începută restructurarea.

Adrian Linca

 | 794 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *