România-Norvegia, amical de lux la Bistrița

După un an și jumătate, naționala de handbal feminin a României a revenit în Sala Polivalentă din Bistrița. Vineri, 11 iulie, fetele lui Tadici au disputat o partidă amicală în compania campioanei mondiale, Norvegia. Româncele au pierdut cu scorul de 25-28 (14-15).

            Fără Huțupan, Neagu și Balint, menajate pentru acest meci, naționala României a început destul de prost partida. De altfel, norvegiencele s-au desprins destul de repede pe tabelă (6-2 în minutul 10), profitând și de o serie de trei lovituri de la 7 metri ratate consecutiv de Lecușanu, Amariei și Brădeanu. Evoluția slabă a echipei îl scoate din sărite pe Tadici, care cere time-out în minutul 14. Bistrițeanca Senocico își răzbună colegele și reușește trei goluri din 7 metri, aducând România din nou în plasa Norvegiei. Nu reușește însă egalarea și cele două echipe intră la cabine la scorul de 15-14 în favoarea norvegiencelor.
La reluare, echipa lui Tadici pare să-și revină, senzație care avea să dispară însă în doar câteva minute. Campioanele mondiale preiau din nou conducerea, atât în teren, cât și pe tabelă. Însă aceeași Senocico dă din nou trezirea în minutul 40 și, pe fondul unei relaxări a nordicelor, România reușește egalarea cinci minute mai târziu. Minunea a durat puțin și ultimele minute ale partidei le-au aparținut tot campioanelor mondiale, care reușesc să învingă la o diferență de trei goluri (scor 28-25), o partidă pe care au controlat-o aproape în totalitate.
Pentru România au marcat: Ani Senocico (7 goluri), Maier (5), Elisei Ardean (4), Lecușanu (3), Meiroșu (2), Nechita, Brădeanu, Carmen Amariei și Bîrsan. Din reprezentativa Norvegiei s-au remarcat Herem (7 goluri) si Nyberg (5).

Tadici n-a vorbit cu presa

            Antrenorul naționalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici s-a arătat foarte afectat de înfrângere și de jocul fetelor noastre. Acesta a ieșit nervos de la vestiare și i-a ignorat complet pe jurnaliști. Tadici părea iritat de prezența acestora și n-a vrut să dea interviuri. „Muși e cu presa, întrebați-l pe el”, le-a răspuns sec jurnaliștilor. Mai mult, se pare că nici fetelor nu le-a prea dat voie să vorbească, acestea ferindu-se pe cât au putut de camerele de filmat.

Muși vrea o clasare cât mai bună la Jocurile Olimpice

            Secundul naționalei, Dumitru Muși a fost și el rezervat în declarații și părea supărat la finalul meciului. „Sunt niște jocuri de verificare, în care rezultatul cade pe planul secund. Astăzi am menajat niște jucătoare. Sperăm ca echipa, ca și comportare, va arăta cu totul altfel la competiția oficială”.
Muși speră într-o evoluție cat mai bună la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar recunoaște că mai e mult de muncă. „Vom câștiga, sperăm noi, și viteza și precizia de care avem nevoie. Sperăm să avem o comportare cât mai bună și, dacă vom reuși să ne concentrăm și să avem evoluții bune, ne vom clasa cât mai sus”, a declarat acesta.

România-Norvegia, echilibru în amicale

            România și Norvegia, cele două echipe care se vor întâlni în aceeași grupă și la Olimpiadă, au disputat trei partide amicale. Prima, cea de la Cluj, s-a terminat la egalitate, scor 24-24. După înfrângerea de la Bistrița, fetele lui Tadici s-au răzbunat în cea de-a treia partidă, învingându-le pe nordice cu scorul de 28-22.

Publicul, exemplar

            Sala Polivalentă din Bistrița s-a umplut de spectatori la partida România-Norvegia. Interesul ridicat pentru meci a făcut să se vândă aproape 1000 de bilete. Bistrițenii prezenți au creat o atmosferă superbă pe toată durata partidei și au încins și mai mult atmosfera. Singurul inconvenient a fost căldura insuportabilă, Sala Polivalentă neavând nici un sistem de ventilație.

Presa, ignorată de organizatori

            Ca de obicei, organizatorii au cam uitat de reprezentanții presei și la acest meci. La obișnuitul loc al presei din sală nu erau nici măcar scaune. Despre foi de joc sau mape de prezentare ale echipelor nici nu se poate vorbi, asta în condițiile în care Naționala nu vine în fiecare zi la Bistrița.

 | 160 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On