Remus Vlad: „Vom motiva jucătorii punându-i să urmărească meciul cu Atletico din Intertoto”

Remus Vlad, directorul sportiv al Gloriei Bistrița, este optimist înaintea meciului decisiv de la Satu Mare.
 
 "Vampirii" vor avea o misiune dificilă sâmbătă, fiind obligați să se impună în deplasare în fața Olimpiei, pentru a se califica în play-off-ul ligii secunde. Bistrițenii au câștigat meciul tur cu 2-1, reușind să revină în ultimele cinci minute, prin golurile marcate de Brumă și Chițu, după ce sătmărenii au condus cu 1-0 prin reușita lui Bujor.
 
După acel meci, Gloria a mai câștigat partida de acasă cu CSU Craiova, după care a urmat o perioadă neagră, de șase meciuri fără victorie, care a îndepărtat formația noastră de locurile fruntașe. Elevii lui Cristi Coroian au dat însă semne de revenire în ultima vreme, reușind să câștige meciurile cu FC U Craiova, echipă desființață între timp și ASA Târgu Mureș, astfel că au reintrat în calculele pentru play-off și chiar pentru promovarea în Liga 1.
 
Pentru acest lucru însă, bistrițenii trebuie neapărat să se impună la Satu Mare, orice alt rezultat ducând echipa în play-out și în pericolul de a ajunge în eșalonul al treilea. 
 
Remus Vlad, unul dintre cei mai importanți oameni din istoria Gloriei, a revenit recent la Bistrița în funcția de director tehnic. Antrenorul sub comanda căruia Gloria a promovat pentru prima dată în Liga 1 în 1990 este optimist înaintea meciului de la Satu Mare și spune că bistrițenii sunt motivați și vor juca la victorie meciul de sâmbătă.
 
SPB: Cum va aborda Gloria meciul cu Olimpia?
Remus Vlad: Meciul cu Olimpia va fi unul de care pe care, foarte important, decisiv chiar, atât pentru noi cât și pentru ei. Evident, vom juca doar la victorie, orice alt rezultat fiind echivalent cu play-out-ul pentru noi. 
 
SPB: Care este situația lotului?
RV: Încercăm să rezolvăm toate problemele, să pregătim cât mai bine meciul. Nu avem probleme majore de lot, Fizeșan este accidentat, dar el oricum era suspendat pentru această partidă. Indiferent de situație, jucătorii sunt motivați și concentrați, iar sâmbătă vor da totul pe teren. 
 
SPB: Care este starea de spirit a jucătorilor?
RV: Jucătorii au o stare de spirit foarte bună. După cum ziceam și mai devreme, sunt concentrați și motivați și au prins mai multă încredere după victoria în fața celor de la ASA Târgu Mureș. Chiar acum privesc în reluare meciul dintre Atletico și Barcelona (n.r. Atletico Madrid – FC Barcelona 1-0, meci disputat miercuri seara în sferturile Ligii Campionilor, în urma căruia echipa din capitala Spaniei s-a calificat în semifinalele competiției) și m-am gândit ca la ședința de mâine dimineață să căutăm în arhiva video a clubului caseta cu meciul din 2007, dintre Gloria si Atletico, când am câștigat cu 2-1, să-i motivăm pe jucătorii actuali, să înțeleagă că evoluează pentru un club care a jucat în cupele europene și a obținut câteva rezultate notabile. Cred că meciul cu Atletico din 2007 îi va îmbărbăta pe băieți, înaintea acestui meci foarte important de la Satu Mare și le va transmite o energie pozitivă. 
 
SPB: În cazul în care se va califica în play-off, credeți că Gloria are șanse reale de promovare?
RV: Evident, dacă ne calificăm, avem șanse reale de a reveni în Liga 1. Și chiar dacă nu ne calificăm, vom avea șanse reale de a ne menține în liga secundă, vom lupta până în ultima clipă pentru a termina cât mai sus, indiferent dacă vom juca în play-off sau play-out și vom aborda fiecare meci la victorie. Este un sistem competițional destul de ciudat, însă repet, vom încera să obținem rezultate cât mai bune.
 
SPB: Gloria este în regulă în privința licenței pentru Liga 1?
RV: Din câte știu eu, în privința licenței stăm cel mai bine dintre toate echipele din Liga a doua. 
 
Meciul dintre Olimpia Satu Mare și Gloria Bistrița se va disputa sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 11.00  pe stadionul Olimpia. În cadrul etapei a 22-a a seriei de Vest a Ligii a 2-a se vor mai juca meciurile: Metalul Reșița – UTA, FC Olt Slatina – FC Bihor, Minerul Motru – CSM Râmnicu Vâlcea și CS Universitatea Craiova – CS Mioveni. Partida dintre ASA Târgu Mureș și FC U Craiova s-a anulat, datorită desfințării formației oltene. 
 
Clasament
1. CS U Craiova       46 p
2. CSM Rm. Vâlcea 35 p
3. Metalul Reșița     34 p
4. FC Olt                33 p
5. Olimpia SM         33 p
6. ASA Tg. M.         31 p
7. GLORIA BN        31 p
8. Mioveni              29 p 
9. FC Bihor            26 p
10. UTA                 21 p
11. FC U Craiova    17 p
12. Min. Motru        12 p
 
Nota: primele 6 clasate vor lupta pentru promovare în play-off, iar ultimele 6 pentru evitarea retrogradării, în play-out.
 
Laurențiu Boariu – sportulbistritean.ro
 | 244 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *