Red Bull fără comentarii

Monaco, 16 mai 2010

Pe circuitul minunat al regatului Monaco, combatanții Marelui Circ nu s-au ridicat la nivelul acestuia. Fără Fernando Alonso care, din cauza unui accident minor și a unei prevederi stupide de regulament ,a fost nevoit să plece de pe ultimul loc al grilei, cursa nu ar fi avut aproape
nimic interesant. Doar cele trei intrări al safety-car-ului au mai dat speranțe pasionaților că s-ar mai putea întâmpla ceva, însă pista stradală îngustă a confiscat și această plăcere.

La start, motoarele Renault
s-au dovedit ideale acestui circuit, atâta timp cât în ordine Mark Webber, R. Kubika și Sebastian Vettel au plecat primii în cursă. Locurile nu s-au schimbat prea mult, atâta timp cât la start Vettel a reușit să-i sufle lui Kubika poziția a doua. În pluton, ordinea s-a cam păstrat, Massa și Hamilton terminând pe 4 și 5 (pozițiile pe grilă), Alonso ajungând pe 6 urmat de Rosberg, Soutil, Liuzzi și Buemi. Singura precizare e de făcut în cazul lui Schumacher care, plecat de pe 7 ar fi ajuns pe 6 însă a fost depunctat cu 20 de secunde pentru depășirea în ultima curbă în fața lui Alonso.

După acest circuit Red Bull își vede încununate eforturile. Ar fi fost și nedrept ca echipa ce a preluat constant primele două locuri pe grilă în urma calificărilor să nu treacă pe prima poziție a grilei. Button pierde poziția întâi în fața celor doi piloți ai Red Bull care, ajutați de forma perfectă în care se prezintă mașinile Red Bull, ocupă meritoriu, la egalitate de puncte, primele două locuri în clasament.

 | 103 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On