Rămânem fără echipă de handbal?

HCM-CSM Bistrița riscă să se desființeze. Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru echipa de handbal masculin a Bistriței. Jucătorii antrenați de Bogdan Cosma nu se mai întorc din vacanța de Paște dacă nu își primesc banii.

Cu șase victorii consecutive și cu cinci luni consecutive fără bani, handbaliștii bistrițeni i-au dat termen limită președintelui Marin Rus. Dacă nu-și vor primi cel puțin un salariu până la Paște, nu se mai întorc la echipă. Hotărârea a fost luată de către toți jucătorii, care i-au comunicat acest lucru lui Bogdan Cosma. ”Au luat această hotărâre și, dacă nu primesc bani până la Paște, nu se mai întorc. Este decizia lor. Ei vroiau să renunțe înainte de meciul de la Baia-Mare dar i-am convins să mai joace un meci. Acum, dacă nu-și primesc banii, nu mai pot face nimic. Este foarte greu pentru noi toți, fără salarii de atâtea luni de zile. Eu i-am comunicat decizia jucătorilor președintelui Marin Rus, mai mult nu pot să fac. Oricum, este de ajuns să nu mai vină unul dintre cei șase jucători tineri și nu mai are rost să jucăm pentru că suntem depunctați pentru nerespectarea cerinței de vârstă” a declarat Bogdan Cosma.

Președintele echipei HCM-CSM Bistrița refuză să facă declarații presei, fiind în silenzio stampa de câteva luni de zile. Acesta le-a spus de mai multe ori jucătorilor că își vor primi banii în luna aprilie. Situația financiară a clubului este dezastruoasă, sponsorii echipei, și ei afectați de criză, nu au mai dat bani la echipă de anul trecut. Singura sursă de venit ar putea fi reprezentată de banii de la bugetul local. Primarul Ovidiu Crețu a convocat ședința extraordinară pentru data de 7 aprilie, prilej cu care se va dezbate și se va aproba bugetul municipiului Bistrița. Teoretic, ar fi șanse ca HCM-ul să primească bani până la Paște.

HCM-CSM Bistrița a câștigat în deplasare la Extrem Baia-Mare, partidă contând pentru etapa a II din returul II al Diviziei A la handbal masculin. Bistrițenii au intrat greu în meci, având o primă repriză mai slabă. Și-au revenit însă în partea secundă, reușind să câștige meciul cu scorul de 30-24. Pentru echipa Bistriței au evoluat: Lungu, Grecicosei, Ioja, Ioneac, Dîl, Săcăleanu, Lișiță, Cosma

 | 178 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On