Rămâne cum s-a stabilit! Bistrița, fără nicio medalie olimpică! Martin și Sâncrăian, din nou pe lista rușinii!

Răzvan Martin și Gabrien Sâncrăian, singurii sportivi bistrițeni care au câștigat medalii olimpice, au apărut din nou pe lista halterofililor dopați, pe site-ul Federației Internaționale de Haltere.

După ce în luna ianuarie, au fost reanalizate probele celor doi în urma Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra și acestea au ieșit pozitive, iată că a venit același verdict și în cursul zilei de ieri.

Bistrițenii au fost descalificați retroactiv din această competiție, după noi analize care au relevat produse în eşantioanele lor de urină, a anunţat miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), odată cu finalizarea procedurilor, potrivit AFP.

În 2012, la Londra, Răzvan Martin avea să câștige o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, medalie care avea să fie prima pentru un club bistrițean în toată istoria sportului din acest județ.

În 2016, la Rio, Gabriel Sîncrăian avea să-l imite pe Martin și cucerea a doua medalie olimpică pentru Bistrița, tot de bronz.

Între timp, ambii sportivi au fost depistați pozitiv la mai multe controale, pierzând medaliile olimpice.

Pentru aceste performanțe, CSM Bistrița, Consiliul Județean și Primăria a oferit premii substanțiale. Printre acestea, Răzvan Martin a primit un apartament, dar ulterior a decis că nu are nevoie de locuința din Bistrița și Consiliul Local i-a oferit contravaloarea ei, 100.000 de lei. Plus 5000 de euro de la Consiliul județean.

Sâncrăian a luat 30.000 de euro de la Comitetul Olimpic, 3000 de lei de la Consiliul Județean și alte premii de la club și Primărie. Amândoi, au fost declarați la vremea lor pe primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi bistrițeni, în topul întocmit de Direcția pentru Sport.

 

 

 

 | 3.593 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. toti in haltere iau steroizi !

    nu prea se poate in unele sporturi fara steroizi

    tu ai vazut cum arata niste fotbalisti de top ? crezi ca sunt pe vitamine ? iau ultima generatie doping nedetectabila

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *