Rămâne cum am stabilit: 18 echipe până în 2014

 

Mult zgomot pentru nimic! Mai marii Ligii cu numărul unu și-au încheiat în urmă cu puțin timp ședința Comitetului Executiv al federației de specialitate. Printre subiectele cele mai arzătoare s-au aflat reforma sistemului competițional, problema deciziei de interzicere a dreptului la promovare a unui număr de 22 de echipe luată cu mai bine de două săptămâni în urmă, licențierea cluburilor de Liga a II-a și multe altele.
 
Restructurarea mai așteaptă
 
În ceea ce privește sistemul competițional, un lucru este clar. Drepturile de televizare, al căror caiet de sarcini a fost prezentat  la sediul LPF, vor fi vândute pentru trei sezoane și un număr de nouă meciuri pe etapă. Din acest motiv, până la finalul sezonului 2013-2014 se va rămâne cu 18 echipe în primul eșalon. De abia după aceea se va putea discuta de o restructurare a Ligii I în ceea ce privește numărul de echipe și formatul competiției
 
Șase variante pentru ligile inferioare
 
În ceea ce privește Liga a II-a și a III-a oficialii federației au venit cu șase variante de structură, fiecare dintre ele incluzând modificări ale formatului Ligii a II-a și a III-a. La această oră nu avem informații exacte privind conținutul acestor variante dar vom reveni cu detalii în cel mai scurt timp posibil.
 
Mai apare o problemă în ceea ce privește noul sistem competițional al ligilor inferioare. Prin procesul de licențiere al cluburilor din Liga a II-a începând cu 1 ianuarie 2012 s-ar putea ca federația să se trezească fără un număr îndeajuns de echipe pentru a porni un nou sezon în formatul de competiție gândit pentru 2012-2013. De aceea, nu ar fi exclus ca la finalul sezonului 2011-2012 să aibă modificări asupra variantei care va fi votată în Adunarea Generală din mai anul acesta.
 
Interzicerea dreptului de promovare – directivă de la FIFA
 
S-a lămurit și problema dreptului de promovare ca urmare a deciziei dată de FRF cu câteva săptămâni în urmă. Decizia este irevocabilă, totul venind de la FIFA. Mai exact, în luna septembrie a anului trecut s-a primit o circulară cu titlu informativ prin care FRF a fost rugată să facă ordine în ogradă în ceea ce privește echipele cu "probleme". Cum a fost doar cu titlu informativ și nu s-a făcut nimic, în această iarnă a venit o directivă de la FIFA prin care s-a pus în vederea federației aplicarea imediată a măsurilor necesare lămuririi dreptului la promovare al echipelor care au eludat meritul sportiv.
 
Fără bani de prime și transferuri de la  la primării
 
În timpul discuțiilor de azi s-a lămurit și problema echipelor care sunt susținute de primării și consilii locale. Astfel, din 2012, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care primesc sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum.
 
Alin Cordoș
 | 103 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *