Radu Negulescu își scrie autobiografia

Bistrițeanul Radu Negulescu, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă pe care i-a avut România, a hotărât să-și publice autobiografia. Un roman de 400 de pagini, cu titlul ”Viitorul vine din trecut” va cuprinde aspecte din viața lui Negulescu, atât din viața de sportiv, cât și din viața personală și din cariera de medic.

Volumul este scris chiar de Radu Negulescu, este realizat în colaborare cu profesorul Vasile Jimboreanu și va fi publicat la Cluj-Napoca. ”Prin intermediul ziarului Sportul Bistrițean, a luat legătura cu mine și mi-a propus să mă ocup de apariția unei cărți. Oricum, noi ne cunoșteam de multă vreme, încă de când eram copii. Nu eu scriu cartea, cum s-a înțeles de către unii, cartea este scrisă de Radu Negulescu. Eu am realizat corectura, alegerea pozelor, cuvântul înainte și unele aspecte ale scrierii. Scriitorul și personajul Radu Negulescu a dat dovadă de talent și chiar de măiestrie în a scrie. Nu i-a fost greu să scrie, ca elev a fost foarte bun la limba română”, a declarat Vasile Jimboreanu.

Cartea cuprinde și multe aspecte ale Bistriței, autorul născându-se aici și fiind medic ginecolog, tatăl său fiind șeful secției de ginecologie din Bistrița. Astfel că, în paginile cărții se găsesc aspecte și personaje bistrițene ale vremii.

Cartea se va finaliza în luna martie și va avea două lansări. Prima va avea loc în data de 22 martie la Cluj, dată la care Radu Negulescu își serbează ziua de naștere. În aceeași perioadă, la câteva zile distanță, Radu Negulescu își va lansa cartea și la Bistrița. Contextul și locul în care va avea loc evenimentul de la Bistrița nu au fost stabilite încă, după cum declară Vasile Jimboreanu.

Radu Negulescu a fost multiplu campion național la juniori și la seniori, de cinci ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni și maestru al sportului. S-a stabilit în Germania în anul 1981, unde a profesat ca medic ginecolog, în propriul cabinet, în orașul Pullheim, pensionându-se în anul 2007.

 | 512 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On