Radu Moldovan i-a spus-o și ministrului: ”Avem o sală Polivalentă de tot circul”

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a declarat, după Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, că Sala Polivalentă din Bistrița e total depășită.

„Din păcate, avem o Sală Polivalentă de tot circul. E ca și cum am lua o persoană în vârstă, am farda-o, am aranja-o și nu ne iese. Am făcut niște eforturi, nu mai sunt scaunele acelea foarte rele, am mai pus niște becuri, am mai cumpărat două aeroterme, altfel era prea frig, începe în curând schimbarea podelei, am mai văruit prin spate pe acolo dar ne plouă în cap că din ’70 încoace, s-a mai intervenit doar în ’92 sau ’93. Am pregătit-o noi un pic pentru a nu ne face de minune la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, dar eu sunt total nemulțumit de condițiile pe care Sala Polivalentă din Bistrița le oferă”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

”Mi-e foarte greu să înțeleg birocrația asta ultracentralizată, nu pot să înțeleg cum de doi ani și jumătate nu se poate produce un certificat de carte funciară pentru terenul de sub Sala Polivalentă. Încă de pe vremea ministeriatului Gabrielei Szabo și a renumitului Liviu Dragnea, vicepremier și ministru al Dezvoltării, proiectul Sala Polivalentă din Bistrița este la Compania Națională de Investiții (CNI) dar nimeni nu poate să finanțeze o investiție de asemenea natură fără să pui la dispoziția CNI actele necesare. Am discutat acum la Bistrița cu ministrul Tineretului și Sportului Marius Dunca, Constantin Florian, directorul DJST i-a spus care sunt necesitățile și că la București sunt de acord, apoi nu mai sunt de acord, cei de la OCPI spun că au nevoie de anumite documente pe care trebuie să le dea ministerul, cei de acolo spun că nu, trebuie să le dea DJST, DJST nu… că trebuie să le dea ministerul și uitați așa de doi ani și jumătate ne tot jucăm cu această sală”, a mai declarat Radu Moldovan.

Șeful CJ mai spune că va iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Județean prin care să se ceară transferul Sălii Polivalente de la MTS la CJ.

”Următoarea fază va fi un proiect de hotărâre pe care o să-l propun consilierilor județeni. Un acord de principiu am luat de la ei. Ca să putem produce noi tot ce e de produs, pentru modernizarea și extinderea sălii care are nevoie în momentul de față de încă o tribună. Cu până în 2.000 de locuri ar fi o sală polivalentă care s-ar potivi foarte bine pe locația actuală.

Arhitectul județului a studiat problema, se poate face, cu tot cu facilități. E nevoie de zonă de refacere pentru sportivi, vestiare, sală de conferințe și de alte lucruri de care mai e nevoie pentru o sală polivalentă. Proiectul Primăriei Bistrița cu o sală polivalentă în Wonderland de 3.500-5.000 de locuri va satisface evenimente de o altă anvergură, mai mari, dar Bistrița are neapărată nevoie de modernizarea și extinderea acestei săli polivalente. Dacă ne uităm la alte echipe de handbal, care joacă prin sălile liceelor cu program sportiv, stăm un pic mai bine dar dacă ne uităm la sălile din Craiova sau Cluj noi suntem în altă lume”, a mai spus Radu Moldovan, citat de observatorbn.ro

 | 383 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *