Punct și de la capăt. Previziuni ne-astrale

Un nou an pentru sportul local. Rețeta neschimbată: supraviețuire și telefoane încinse la primării pentru proiectele nerambursabile care-i salvează pe unii și-i lăfăie pe alții.

ACF Gloria reia textele gen "echipa care nu a retrogradat bla, bla, bla" și cere bani de supraviețuire, pe relația PSD – Pădureanu – Crețu. Bani mulți de tot. Îi va primi și nimeni nu știe ce se face cu ei. Se bagă la înaintare povestea cu centrele de copii și juniori, în realitate se astupă unele găuri. Pădureanu în linia a doua pare o poveste greu de crezut, din moment ce nimeni nu are stofă de Naș autentic. Vânzarea lui Moraes va fi doar un foc de paie, în rest cam aceleași povești cu evitarea retrogradării și jucători din propria pepinieră.

Handbal fete:  Crăciun trage tare și se jură ca duce echipa în Liga Națională. Uite – așa mai poate plusa la cașcaval, bazându-se pe ambițiile lui Crețu că va susține necondiționat echipa. E greu pânâ departe, dar vedem pe parcurs ce se întâmplă.

Handbal băieți – veșnica pomenire a banilor care refuză să intre în conturi. Echipa se tooot desfiintează de câțiva ani. În realitate, nivelul jocurilor ramane slăbuț și parcă se așteaptă salvarea de la juniorii  care n-au încă vâna necesară.

Haltere – se menține lupta de orgolii între Saranciuc și Fătu + Chivu. În timp ce medaliile prețioase se rătăcesc cumva pe la noi și amintesc de ce a fost cândva Bistrița în domeniu. Toți ochii ațintiți spre Răzvan Martin, dacă va confirma și la seniori.

Tenis de masa – Berni (domnișoară în devenire) și compania trag tare să se mențină pe aceeasi line impusă de regretatul Gheorghe Bozga.

Gimnastică masculină – cât timp lotul olimpic de juniori e la Bistrița, e bine. Când Federația va retrage trupele de la noi, începe războiul și aici.

Box, lupte, judo, karate și alte cele: la fel, pregătesc proiectele pentru finanțare de la primărie. Bani fără de care va fi greu de tot.

În învățământ orele de sport vor părea ceva SF, ca și poveștile de cartier cu țevi și cornete. Noile generații par decimate de lupta cu messanger-ul și sportul de masă pare să se desfiinteze, sub ochii antrenorilor emeriți sătui să aștepte nenorocitul de fluturaș cu salariul. Cam asta e previziunea ne-astrală pe anul în curs. Să auzim de bine!

Cosmin Botezat

 

 

 

 

 

 | 548 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *