Protejarea darului

Protejarea darului

Există astăzi, cel puțin teoretic, un consens: „nimic mai important ca sănătatea!” E mai bună decât toate… O forță miraculoasă, dumnezeiască, la construcția vieții pe pământ a dăruit omului perfecțiunea funcționării unui univers ”“ corpul material și spiritual. Domnul a creat viața cu capacitățile ei de performanță. Am putea să întărim încă o dată că opera Sa este cel mai prețios Dar (cadou). Este în facultatea noastră (sau poate în obligația noastră) să îl protejăm. Să nu deranjăm (deteriorăm) armonia de structură și funcțiune a organismului căpătat prin voința forțelor ancestrale. Ce-i de făcut?

Printre factorii favorizanți de protecție a sănătății, profilactic, dar și curativ, se înscriu de bună seamă alimentația și exercițiul fizic. Au devenit preocupări moderne pentru întreaga lume civilizată.

Nu de mult, la Bruxelles, Comisia europeană, UEFA și Federația mondială a inimii au participat și au facilitat în prezența unor numeroși reprezentanți media la lansarea unei culegeri de rețete culinare sănătoase și echilibrate, ecologice, practicate de treizeci de jucători și jucătoare de fotbal profesioniști, cum ar fi: Thierry Henry, Steven Gerrard, Fabio Cannavaro sau Birgit Prinz.

Cu această ocazie, Androulla Vassiliou ”“ comisar european pentru sănătate, profesorul Pekka Puska ”“ președintele Federației mondiale a inimii și William Gaillard ”“ director de Comunicare al UEFA, cu concursul unei duzini de sportivi ce figurează în carte, au realizat o prezentare de excepție. Mesajul este unul incitant: un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație rațională. Propuneri de conduite atât pentru cei mai puțin experimentați, cât și pentru cei cu state de serviciu în domeniu. O adevărată relație între alimentația sănătoasă și un bun randament pe terenul de sport.

Autorul unei rețete, Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) consideră că „este important pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor să se adopte un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație echilibrată și pe o activitate fizică”.

Profesorul Pekka Puska încurajează tinerii și părinții spre a pune în practică recomandările cărții lansate pentru un comportament alimentar cât mai natural în regim ludic (de joacă, mișcare) pentru copii în general și în special pentru cei 20% de copii supraponderali ai Europei. Acest efort se înscrie în noul spirit european de cultivare a tineretului spune A. Vassiliou, comisarul pentru sănătate.

Remarcabil ni se pare și finalul acțiunii de lansare a cărții „Mieux manger pour marquer”, W.Gaillard ”“ UEFA anunțând: „La fiecare carte vândută un euro se va remite Federației mondiale a inimii!” Dar din dar se face…

 | 102 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On