Profesorii au câștigat Cupa Generozității! S-au strâns 35 de milioane pentru copiii nevoiași!

 

Solidaritate, mișcare, o după amiază de distracție. Asta a însemnat Cupa Generozității, ajunsă al ediția a 10-a. Opt echipe de amatori s-au strâns la Baza Alex și au jucat un turneu de minifotbal. În pauze, s-a băut mult ceai cald și s-au făcut donații. La final, a câștigat echipa profesorilor și s-au strâns 35 de milioane. Banii vor fi donați unor copii nevoiași, pentru a le încălzi puțin atmosfera de sărbători.

Medicul Marius Pop, inițiatorul acestei competiții, a apărat poarta medicilor, cu care ajuns, în premieră, până în semifinale. Însă acolo au dat peste profesori și n-au avut nici o șansă. Cu Augustin Pop, Dinu Onița și Sergiu Gabor ca în tinerețe, profesorii au trecut lejer de medici și au jucat finala cu SRI.

Cei de la SRI s-au calificat în ultimul act după jocuri bune în grupă și cu probleme în semifinală. Au făcut egal cu echipa Primăriei, dar au contestat vehement dreptul de joc al unora care n-aveau nici o legătură cu instituția lui Ovidiu Crețu. Au acceptat totuși penalty-urile de departajare și s-au calificat pe drept în finală.

Ultimul meci a arătat încă o dată că echipa profesorilor (de sport) a fost cea mai bună de la acest turneu. Cu toate astea, la 2-0, un gol marcat dintr-un henț neacordat de arbitrul Ioan Encean, putea relansa partida. S-a încheiat însă 2-1 cupa a revenit profesorilor.

6 milioane pentru atletul Bogdan Motogna

Organizatorii au decis ca 6 milioane din banii strânși în acest an să fie donați lui Bogdan Motogna, un tânăr atlet. Acesta are 17 ani și o stare materială destul de precară.  A început atletismul în 2009 când a fost admis la LPS. De atunci și până acum a luat mai multe medalii la Campionatele Naționale de juniori, la 1500 și 3000 de metri. A participat la Campionatul Mondial de juniori II și a luat un argint la Campionatul Balcanic. Un sportiv de mare perspectivă, dar care are nevoie de sprijin din partea comunității pentru a se realiza pe deplin. A venit la Baza Alex împreună cu antrenoarea lui, Edith Magyorosi, care l-a prezentat participanților.

 

Rezultate

SRI – Poliția 6-1

Profesorii – Presa 8-3

Presa – Poliția 5-3

Profesorii – SRI 3-3

SRI – Presa 8-1

Profesorii – Poliția 12-0

Primăria – Medicii 2-0

Primăria – Poșta 5-0

Medicii – Poșta 4-2

Semifinale

Medicii – Profesorii 1-4

SRI – Primăria 5-4, după 7 metri

Finala

Profesorii – SRI 2-1


 | 378 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *