Probleme în Wonderland: Au proiectat pârtia greșit! Nu o pot omologa așa! Vezi când am putea schia!

După ce a investit în jur de 7 milioane de euro în pârtia din Wonderland, Primăria s-a trezit acum, după ce-au căzut deja primii fulgi de zăpadă, că pârtia nu poate fi omologată de Ministerul Turismului.

Panta de plecare este prea abruptă și e în discordanță cu cealaltă jumătate a pârtiei. Acesta ar fi motivul invocat de minister și aflat de-abia acum de către administratorii orașului.

Greșeala este pusă de primar pe seama firmei care a realizat proiectarea. Firmă care, între timp a falimentat și nu mai poate fi trasă la răspundere.  Drept urmare, angajații Primăriei s-au apucat de lucru și vor încerca să realizeze o buclă, în partea stângă a pârtiei, cum privești de jos. Vor face un traseu mai ușor, ce ar putea să fie folosit și de începători.

”Pentru omologare se cere ca panta să fie, cu aproximație, continuă. Ori la noi prima pantă e de 40 la sută iar apoi de 20 la sută. De aceea vom realiza un traseu de ocolire, care lungește cu 50 de metri pârtia. Am scos din fondul forestier un teren de 200 de metri lungime, cu 20 de m lățime. Astfel, toată pârtia va fi de dificultate medie”, a declarat primarul Ovidiu Crețu într-o emisiune televizată.

Edilul spune că acest traseu alternativ va fi realizat în luna noiembrie, urmând ca la finalul lunii să ceară omologarea de la minister.

În ce privește administrarea pârtiei, Primăria a schimbat metoda încercată anul trecut. Doar telescaunul va fi operat de o firmă specializată, urmând ca întreținerea pârtiei să fie asigurată de Primărie. A fost deschisă o procedură de licitație în acest sens și se așteaptă societăți interesate de a gestiona transportul pe cablu, pentru care primarul dă asigurări că există toate autorizațiile și avizele necesare.

”Bun, și când vom schia în wonderland, domnule primar?”, a întrebat la final moderatorul.

”De îndată ce vom termina omologarea și vor exista temperaturi sub minus 5, minus 7, minus 10 grade, ca să putem da drumul tunurilor de zăpadă. Ar fi bine să avem și zăpadă naturală, dar nu e obligatoriu. Avem nevoie mai mult de zile friguroase, decât de zile cu ninsoare”, a mai declarat primarul Ovidiu Crețu la AS-TV.

 

 | 222 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *