Prințesele lui Dehelean au meciuri în weekend! După 20 de ani, avem din nou o echipă de volei feminin!

Au între 10 și 13 ani. Fac antrenamente de 3 ori pe săptămână la Liceul Sportiv și sunt înscrise în Campionatul Național al speranțelor, organizat de FRV. Reprezintă clubul Pro Volei Bistrița, singurul care s-a gândit să alcătuiască o echipă de fete în ultimii 20 de ani.

Frumoase foc, fetele antrenate de Alin Dehelean știu că sportul lor e unul care le dezvoltă armonios și că, dacă se vor ține de el, vor avea un corp de invidiat și o sănătate de fier. Însă văd zi de zi că nu-i ușor la antrenamente, că e multă muncă și transpirație. Dar așteaptă primele roade în meciurile de debut, sâmbătă la Baia Mare.

Joacă într-o grupă cu 3 echipe din Baia Mare și au emoții. Până la turneul de la Bistrița, programat la iarnă, trebuie să adune ceva puncte. Ar vrea să prindă primul loc, cel care le-ar califica direct în faza următoare a competiției, dar ar fi bun și 2, de pe care merg mai departe 11 echipe din cele 12 serii.

Au condiții bunicele de pregătire, chiar dacă simt și ele că  sportul nu e prea sprijinit în acest județ. Antrenorul lor a condus o echipă în Liga a doua, dar anul trecut n-a mai avut finanțare și s-a retras din campionat. Acum s-au găsit câțiva sponsori pentru această echipă de junioare și cu ajutorul lor s-au plătit taxele la federație, s-a cumpărat echipament.

Fac antrenamente în sala de volei de la Liceul Sportiv și sunt ajutate și de profesorul Mihai Gătej, cel mai titrat antrenor de volei din județ, dar și de Sergiu Berbecar, un fost voleibalist al acestei școli.

”E greu, dar e frumos. Fetelor le place, văd asta pe chipul lor și de aceea mă lupt zi de zi să țin acest club”, spune Dehelean, un mare ambasador al acestui sport în județul nostru.

ACS Pro Volei Bistrița înseamnă în acest moment Roxana Sângeorzan, Anda Chiorean, Ana Ujică, Noemi Moldovan, Isabela Ganga, Patricia Farcaș, Lorena Coman, Bianca Chindriș, Bianca Girosa, Ștefana Mureșan și Ioana Filip. Dar ele așteaptă oricând și alte colege de vârsta lor, începătoare sau nu. Taxa e de 10 lei pe antrenament, un preț mic pentru un sport atât de elegant și frumos.


 | 1.038 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *