Primăria, cea mai tare la Cupa Generozității! Presa, în premieră pe podium!

Ediția de iarnă a Cupei Generozității s-a desfășurat la finalul acestei săptămâni, pe terenurile de la Baza Alex. Au fost înscrise la start 8 echipe, care au fost împărțite în două grupe: Presa, Justiția, SRI și ISU în prima serie, Primăria, Medicii, Jandarmii și Profesorii în cea de-a doua.

După meciurile din grupe, au sărit în semifinale Presa și ISU din seria întâi, Primăria și Jandarmii din cea de-a doua. Oricare dintre ele puteau prinde finala mare, meciurile fiind decise la mustață. Au ajuns Jandarmii și cei din Primărie în ultimul act, dar oricum e o mare performanță pentru echipa presei care a prins finala mică și chiar locul 3 la această ediție. Ultimele partide au fost extrem de echilibrate, decise doar la loviturile de departajare.

2400 de lei pentru necăjiți

Și de această dată, scopul competiției a fost atins. Buna dispoziție și bunăvoința participanților au făcut ca evenimentul să fie declarat reușit. O după amiază de mișcare, de prietenie dar și de caritate, fiindcă s-au strâns 2400 de lei, cu care vor fi ajutați câțiva nevoiași în pragul sărbătorilor. “Vă mulțumesc că ați fost și de această dată alături de mine și de prietenii mei. Ne-am distrat, dar am strâns și câțiva bănuți pentru oamenii care nu sunt la fel de norocoși în viață ca și noi”, a spus Marius Pop la final. Medicul stomatolog care este an de an sufletul acestei acțiuni a promis că banii vor merge și acum, ca de fiecare dată, către câțiva necăjiți și nu s-a îndoit nimeni că așa va fi.

Ajutor pentru un tânăr halterofil

Deja a devenit tradiție, ca un sportiv de perspectivă să primească un mic imbold din partea participanților la Cupa Generozității. De data aceasta a fost ales Cristian Rus, un copil de 14 ani, clasat pe locul 5 la naționalele de juniori 2 din acest an. Cristian are mari probleme familiale, fiind ajutat din greu de antrenorii secției de haltere a CSM, care îl consideră un viitor mare campion.

Mama lui e plecată în Italia, iar el a rămas în grija tatălui, un părinte degenerat, care a pierdut procesul cu un centru de plasament din Năsăud, unde băiatul e mai bine îngrijit. Ovidiu Fătu, antrenorul principal de la la lotul olimpic de juniori, s-a luptat luni de zile pentru a-l aduce la Clubul Sportiv Municipal și a reușit în cele din urmă. Prin sport, Cristian Rus are o mare șansă de a se realiza în viață, iar cei care au participat în acest an la Cupa Generozității au înțeles acest lucru.

Așa cum au înțeles în privința jucătoarei de tenis Tania Plăian, a atletului Bogdan Motogna sau a șahistei Briana Bălan, sprijiniți în anii precedenți. Fiecare dintre cei menționați au confirmat ulterior că sunt sportivi adevărați și că au meritat încrederea acordată de către cei din jurul lor.

 Adrian Gagea, invitatul special al ediției din acest an

Cupa Generozității a avut în acest an un invitat special, adus de Clubul Lyons, unul dintre susținătorii acțiunii. Adrian Gagea este numele celui care a onorat competiția, un maestru emerit al sportului, profesor universitar doctor la AEFS București. A fost de 18 ori campion național la aruncarea greutății și a avut peste 100 de prezențe în lotul național. A fost recordman național al probei între 1969 și 1974, finalist la Campionatele Mondiale Universitare în 1969 și medaliat cu bronz la Campionatele Internaționale de la Moscova în 1971. Este realizatorul mai multor invenții și inovații în domeniul pregătirii și antrenamentului sportiv și a predat câțiva ani în Canada. A fost legitimat în anii 60 la secția de atletism a Școlii Sportive bistrițene și la Asociația Sportivă Sănătatea Bistrița.

Semifinale

ISU – Jandarmii 1-3

Primăria – Presa 2-1

Finala mică

ISU – Presa 1-3 (după 7 metri)

Finala mare

Primăria – Jandarmii 3-2 (după 7 metri)

Adrian Linca


 | 301 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *