Poze in miscare: Otniel Sighiartau

Avea 10 ani, era bine dezvoltat din punct de vedere fizic pentru această vârstă și, pentru a mă convinge că nu are mai mulți ani, i-am cerut certificatul de naștere. La primul meci amical cu U Cluj (antrenor Mircea Cojocaru) a marcat toate cele 6 goluri ale noastre, fiind contestat vehement de adversari că nu este pe vârstă.

Când a implinit 18 ani a devenit Campion Național cu echipa C F Gloria 1922 și a fost cel mai bun jucător al finalei, în opinia d-lui Dragomir (și numai a dânsului).

Florin Marin (antrenor la Ceahlaul Piatra Neamț ) după ce l-a văzut la câteva jocuri amicale, l-a sunat pe prietenul lui Balaur și i-a spus: “ este mult mai talentat ca Marica”. În acest context, firesc, a urmat convocarea lui la Echipa Națională de Tineret (antrenor Florin Marin).

Dan Petrescu (antrenor la Sportul Studentesc) l-a văzut la un trial al echipei sale și i-a cerut d-lui Șiman să facă tot ce este posibil să-l aduca la echipă.

Se naște firesc întrebarea: dacă a fost așa de talentat, de ce nu s-a realizat fotbalistic?

Există două cauze principale, în opinia mea:

1) nu a inteles (vârsta, bat-o vina!) că performanța se face numai cu mari sacrificii;

2) nu a avut șansa să lucreze cu antrenorii care l-au “citit” bine ( Dan Petrescu și Florin Marin) antrenori care, eu personal, sunt convins ca ar fi știut să-l determine să renunțe la micile “capricii” ale vârstei și să-l determine să se concentreze spre marea performanță.

Concluzionând, îi putem spune lui Otniel: nu poți să primești de la fotbal mai mult decât îi dăruiești tu, în plan personal. Dacă Tinel va înțelege, acum în ultimul moment, ce șansă enormă îi oferă antrenorul Manea, echipa Gloria va câștiga un atacant adevarat, care poate rezolva, pe termen lung, problemele din atacul echipei.

Constantin Sava

 

           

               

 

 

 | 583 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *