O poveste încâlcită. Cupa Înțelepciunii, meciuri din etapele a 9-a și a 10-a

Pe fondul relaxării lui Dinu Onița care, mă rog, părea un capitalist sălbatic, ne-am concentrat prostește pe meciuri rătăcite și încâlcite, am reușit să încropim un clasament provizoriu, pe baza unui mix cârpit din trei etape șchioape rău, însă, după cum veți vedea, ne-am mobilizat și nu am pierdut timpul.

În plus, fiindcă nu s-au adus înnoiri radicale iar specialiștii în haos și mișcarea browniană au descris degringolada ca pe una de vis, am suspectat că toată dezordinea are drept scop pierderea godăcelului de Crăciun.

A fost o partidă care nu le-a scutit de luptă pe niciuna dintre echipe, un meci deschis oricărui rezultat, din care am adunat o serie de semnături tehnice deosebite, un spectacol fotbalistic proaspăt și viguros. Artileria grea a celor de la Heniu Prundu Bârgăului, competent organizată în jurul lui Doru Pop, a încercat să țină pasul, egalitatea păstrându-se până la 3 – 3, dar ruperile de ritm impuse de ”bătrânii” performeri i-a exterminat visul de-a se instala pe podium. Cu un portar nou, Old Boys a simțit că e momentul să dea cu pumnul în masă, arătându-le tuturor cu cine au de-a face. Victoria lor din această etapă întruchipează setea de glorie, verticalitatea, eficiența și expresia cea mai la îndemână: jocul inteligent și fără risc.

Nu ne dăm seama,  dar poate vor să iasă din anonimat sau, cine știe?, poate numai să-și pună amprentele personale asupra campionatului, dar ceva s-a răzvrătit, în sfârșit, în firea jucătorilor Seniorii Leoni. Strâns uniți în jurul unei singure idei: deposedarea adversarilor de la ProTaxi, s-au istovit, au avut ceva spirit și poftă de joc, opunând și un strop de rezistență de a cărei existență păreau că n-au avut habar. Fiindcă taximetriștii cu pricina nu sunt implicați în aranjamente binecuvântate, stabilite obișnuit într-o economie de piață norocoasă, precum alții mult mai speed, au avut libertatea de-a face orice cu cableoniștii, i-au jonglat fără emoție și probleme de conștiință, au ținut meciul sub control, cu legile pe care ei le decretează de când există competiția.

Cu exigențe modeste, un pic de noroc, nervozitate și rare momente de euforie pentru galeria prezentă, Gicu & Teo Astrabis trebuie să zică mersi pentru succesul aproape imposibil din partida dominată complet de Arbitrii. Cu echipa veche remaniată și bizuindu-se pe revenirea lui Marius Miron, cu cele două goluri dintr-un final incandescent ce le-au consfințit victoria, formația câștigătoare promite multe și mărunte, dar admite că nu toate alegerile au fost sigure și este de acord că deocamdată poziția ei în clasament se zbate într-un neliniștitor mister. De partea cealaltă, binișor conduși de doctoral Vasile Andronesi, arbitrii au dominat autoritar terenul cu o prestație măsurabilă și recunoscută, puteau revendica liniștiți cele trei puncte, numai că un amestec nefericit de ghinion și aplomb iresponsabil le-a creat dificultăți letale.

Obișnuiți cu experiențe asemănătoare, jucătorii La Squadra au ieșit în poziție de rugăciune la finalul meciului,  cărând pe post de victimă un scor ce le-apasă coloana și nu lasă loc de interpretări malițioase. “Un prosop pentru abandon!” – au gemut puținii suporteri și așa chinuiți de goluri și ploaia rece.  După răscoala ratată din partida anterioară și înfrângerea greu digerabilă care i-a pus serios pe gânduri, Arbitrii au avut o singură variantă poetică: din pristolul de la Roma să dea cailor ovăz. Cu o râvnă tulburătoare, și-au negociat de la început drepturile, s-au reprofilat pe golaveraj marcând în sufletul speriat și apărarea adormită pe jumătate a italienilor.

De un scor de neprezentare s-au împiedicat, iarăși, Pompierii care, mai nou, joacă din politețe, de plictiseală sau ca să treacă timpul. Fără vreo legătură cu realitatea zilnică și cu o prăbușire halucinantă, poate că au nevoie de niște discursuri nobile, ghionturi și idei ori chiar de ceva pilde mobilizatoare, că deocamdată nu mai au nimic de spus în fotbalul local. E drept, unele semne au apărut mai demult, așa că în prezent sunt într-o cădere liberă ce se apropie de registrul tragic al calculelor matematice. Depozitar al unor trăgători de elită și fără să se străduiască prea mult, Heniu Prundu Bârgăului i-a păpat cu fulgi cu tot: a luat la țintă sol-aer-sol refugiul pompierilor, a experimentat un nou episod intens de pase, a probat tehnici din gleznă cu efect devastator și a brevetat nestingherit o mostră originală de angajare sportivă.

Ultima partidă a etapelor, ne-a demonstrat că dacă nu ești branșat la fotbalul actual – hai să fim serioși! – mai bine te lași păgubaș. Acasă nu câștigi, în deplasare nici atât, atunci numai un oracol îți mai poate oferi o soluție miraculoasă. Pentru C.F.R. a fost un adevărat galop de sănătate, jucătorii au fost solicitați să scoată echipa din impas, din exterior feroviarii par preocupați să-și confecționeze o strategie de viitor simplă dar eficace, au obiective limpezi și transparente, și-au revizuit păcatele și inocența unui debut timid. E prea devreme cu împăcarea de sine!

Nu ne vom grăbi s-aruncăm piatra în obrazul suferind al celor de la R.C.B., care își consumă neștiuți drame, terori și spaime interioare, totuși – în numele unor conștiințe siluite: “De ce nu vă ocupați, domnule Onita, de irigații?”

 

Iată rezultatele celor două semi-etape:

 1. Heniu Prundu Bârgăului – Old Boys 4 – 5 (din etapa a 9-a)

 2. ProTaxi – Seniorii Leoni  6 – 4 (din etapa a 9-a)

 3. Teo Astrabis – Arbitrii  4 – 2 (din etapa a 9-a)

 4. La Squadra – Arbitrii 2 – 7 (din etapa a 10-a)

 5. Pompierii – Heniu Prundu Bârgăului  0 – 3 (din etapa a 10-a)

 6. F.R. – R.C.B.  5 – 1 (din etapa a 10-a)

 

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

 

 1. 1. Galacticii – 8m/22p (+18); 2. Forever Young – 8m/18p (+15); 3. ProTaxi – 8m/17p (+12); 4. Heniu Prundu Bârgăului – 10m/16p (+12); 5. Old Boys – 9m/15p (0); 6. Arbitrii – 9m/13p (1); 7. C.F.R. – 9m/11p (-9); 8. Teo Astrabis – 9m/10p (-2); 9. Pompierii – 9m/9p (-8); 10. La Squadra – 9m/8p (-16); Seniorii Leoni – 9m/7p (-5); 12. R.C.B. – 9m/4p (-18).

 

Restanțe de programat:

 1. F.R. – La Squadra (din etapa a 9-a)
 2. C.B. – Pompierii (din etapa a 9-a)
 3. Galacticii – Forever Young (din etapa a 9-a)
 4. Forever Young – ProTaxi (din etapa a 10-a)

 

De disputat:

 1. Old Boys – Galacticii (vineri 15 decembrie, ora 18.30 / din etapa a 10-a)
 2. Seniorii Leoni – Teo Astrabis (vineri 15 decembrie, ora 20.00 / din etapa a 10-a)
 3. Arbitrii – ProTaxi (marți 19 decembrie, ora 18.00 / din etapa a 8-a)

 

Etapa viitoare – a unsprezecea (perioada 18 decembrie – 24 decembrie 2017):

 1. C.B. – La Squadra
 2. Heniu Prundu Bârgăului – C.F.R.
 3. Galacticii – Pompierii
 4. ProTaxi – Old Boys
 5. Teo Astrabis – Forever Young
 6. Arbitrii – Seniorii Leoni

 

Partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi

ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

Marius Conon

 

 | 2.526 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *