Politiciada! Un editorial de Augustin Danci

 

Politicienii noștri sunt tot mai atrași de sport. De la primar până la președintele Consiliului Județean și mai nou prefectul județului, toți se dau pe lângă marii sportivi sau oameni din sport. Crosul Gabriela Szabo este un exemplu elocvent în acest sens. Unul dintre evenimentele sportive de amploare, la care participă peste 1000 de atleți din toată țara, e mult prea politizat. Politicienii, de la pedeliști la useliști, se înghesuie să-și facă poze cu Gabriela Szabo sau să alerge, să arate că fac sport și că le pasă de acest fenomen. În fond, meritul lor e unul destul de mic, ținând cont că finanțează din banii noștri un eveniment care e normalitate în orice țară civilizată.

Crosul Gabriela Szabo este mult prea politizat și niște sportivi de performanță sau simpli oameni de diferite vârste, care vin să alerge din plăcere sau din convingere, sunt oarecum dați la o parte de politrucii care se înghesuie la poze și la linia de start, pentru un pic de imagine în plus. Nu, nu le pasă de sport! Dacă le-ar păsa, toți ăia la un loc, oamenii puternici ai vremii, care administrează județul și orașul ar fi făcut o bază sportivă cel puțin decentă la Liviu Rebreanu. Se duc în fiecare an acolo pentru a se poza dar nu vine unul cu inițiativa de a moderniza terenul și pista de atletism unde aleargă bistrițenii seara. Faceți-vă poze cu atleta, să aveți ce arăta la nepoți, dacă tot nu sunteți în stare să construiți un viitor mai bun pentru ei!

Retragerea lui Jean Pădureanu, alt moment important, istoric am putea zice. Lordul a fost "premiat" într-o gală, pe stadionul care îi va purta numele. În poza care va rămâne pentru posteritate, aceeași politicieni. Singurul care are un merit în ceea ce privește Gloria e primarul Crețu, care a militat și a propus să se dea bani pentru echipă, de la buget. În rest, vorbe goale din partea celor care s-au pozat cu Lordul.

Și totuși, dacă și-au primit laurii pentru ceva pentru care n-au niciun merit deocamdată, ar putea pune osul la treabă, să găsească soluții pentru a susține Gloria, să arate că le pasă de echipa asta. 

Augustin Danci

 

 | 787 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *