Poftiți la bibliotecă! Jimboreanu a mai facut ceva unic în România!

 

Peste 5000 de volume adunate într-o colecție de lux a jurnalistului sportiv Vasile Jimboreanu au fost donate recent bibliotecii de la Sala Polivalentă. Acestea, alături de alte cărți și reviste vor fi disponibile publicului larg începând de astăzi.

„Fondul documentar de cultură sportivă Vasile Jimboreanu din cadrul DJST BN și-a mărit activitatea prin punerea în funcțiune a unei noi secții unică la nivel național ce constă în bibliotecă de informație sportivă amenajată într-un spațiu adecvat”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro jurnalistul sportiv Vasile Jimboreanu.

Potrivit acestuia, biblioteca situată la etajul I al Sălii Polivalente conține peste 5000 de volume ce pot fi consultate de publicul larg începând de mâine dimineață.

Cea mai mare parte a cărților și revistelor din biblioteca proaspăt amenajată sunt aduse din biblioteca personală a lui Vasile Jimboreanu, materiale pe care acesta mărturisește că le-a adunat de peste 30 de ani, încă din vremea studenției.

„Pe lângă cărți, biblioteca dispune și de un vast număr de reviste sportive din majoritatea ramurilor de sport. Biblioteca a fost completată cu volume aparținând DJST BN, precum și de la diverși donatori, în special profesori”, mai precizează acesta.

Ușile bibliotecii vor fi deschise de mâine de la ora 08.00 până la ora 14.00, iar programul de funcționare sâmbăta este de la 08.00 până la 12.00. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0742.722.250.

Vasile Jimboreanu mai spune că cei care pot și doresc să doneze cărți pe teme sportive o pot face și de acum, contribuind în acest fel la îmbogățirea fondului documentar.

Mariana Năsăudean – bistriteanul.ro

 | 346 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *