Performanțe istorice în România! Răzvan Riti-campion mondial, Robert Mureșan-medalii de bronz (FOTO-VIDEO)

Bistrițenii Răzvan Riti și Robert Mureșan Ștefănuțiu au reușit performanțe istorice la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF pentru copii (6 – 13 ani), competiție care s-a desfășurat în perioada 2-3 februarie, în orașul Sindelfingen din Germania, lângă Stuttgart. Ambii sportivi sunt de la Clubul Sportiv Ilyo Bistrița, sunt antrenați de Marius Muti și au participat la clasa A (avansați). La Campionatul Mondial au participat aproximativ 1000 de sportivi, din 26 de țări.

Răzvan Riti a obținut locul I la luptă, devenind campion mondial la categoria 8-9 ani, la -39 de kilograme. Cu această performanță, Răzvan Riti devine primul campion mondial din România la Taekwondo WTF, din 1988 încoace, de când a început practicarea acestui sport în țara noastră. Răzvan a devenit campion mondial în ziua în care tatăl său, Lucian Riti, a împlinit 40 de ani, fiind cel mai frumos cadou pe care l-a primit.
Robert Mureșean Ștefănuțiu a obținut două medalii de bronz la Campionatul Mondial, una la luptă (kyorugi), la categoria 8-9 ani (-28 kg) și una la forme de luptă (poomsae, kata). Cu aceste rezultate, Robert a devenit primul sportiv român practicant de Taekwondo cu două medalii la Campionatele Mondiale, după ce, anul trecut, de ziua mamei sale, Anamaria Mureșan Ștefănuțiu, devenea campion național.
 

Din 1988 și până în prezent, s-au mai obținut de către sportivii români care practică Taekwondo, doar 2 medalii la Campionatele Mondiale, o medalie de bronz la juniori și o medalie de argint la copii – începători.  

"Conducerea Clubului Sportiv Ilyo Bistrița le mulțumește copiilor pentru efortul, mobilizarea și capacitatea de concentrare de care au dat dovadă la acest Campionat Mondial. De asemenea, le mulțumim părinților pentru implicarea și încrederea pe care au manifestat-o față de antrenor", declară Marius Muti, instructorul și președintele CS ILYO Bistrița.

"Robert Ștefănuțiu Mureșan și Răzvan Riti au doar cu puțin peste 3 ani de pregătire, de antrenamente zilnice, antrenamente care au făcut posibile aceste rezultate. Invităm și alți părinți să își aducă copiii la această disciplină olimpică", spune Marius Muti.

Augustin Danci


 | 888 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *