Pedalăm și noi mai cu talent?

Politicienii se înghesuie, mai nou, să participe la acțiuni sportive, în public. Fie că e vorba de mersul pe bicicletă, de concursuri de înot sau de campionate de fotbal, primarul, unii consilieri locali, președinți de partide și tineri politicieni sunt nelipsiți. Apar în trening, în slip, în echipament de fotbal, în tot ce trebuie, în fața camerelor de filmat. Și culmea e că prind la public. Bistrițenilor le place să-l vadă pe primar pe bicicletă, pe Turc la piscină, pe pedeliști la fotbal.

Unora le place sportul și îl practică în mod regulat, pentru alții e doar un act politic, teatral. Oricum ar fi, acțiunile lor au și un efect pozitiv, le dau un exemplu tinerilor, ne îndeamnă pe toți să facem mișcare. Un exemplu și cam atât. Eforturile, încununate cu succes, pentru sportul din oraș și din județ, ale politicienilor, sunt firave, limitate doar la a aloca bani pentru Gloria, pentru handbal și puțini pentru alte sporturi.

Deși jocă fotbal, baschet, merg pe bicicletă, înoată, o fac și ei așa, de ocazie, pentru că nu prea au unde în Bistrița. Se sabotează între ei la fiecare proiect legat de sport și nu fac nimic concret. Wonderland-ul a fost blocat de pedeliști de mai multe ori iar primarul Crețu a rămas în urmă cu proiectul, pistele de biciclete vor fi gata abia peste câțiva ani, bazinul olimpic de înot a rămas la stadiul de vorbe răzlețe. În câteva zile va fi inaugurat bazinul din locul fostei băi populare, cu un centru spa modern, realizat din investiție privată, un alt proiect care ar fi fost demult funcțional dacă nu  ar avut însă parte de bețe-n roate din partea consilierilor.

Realizările din ultimii ani în domeniul sportului au fost prea puține. Câteva săli de sport în județ, închirierea unor terenuri pentru sintetice, o pistă de atletism, crosuri și concursuri cu diferite ocazii. Mizilic pentru un oraș ca Bistrița și o prea mică parte din platformele electorale prezentate. Și asta din cauză că politicienii au pedalat pe loc drept, doar pe pinionul mic. 

Augustin Danci

 | 225 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *