Pașca sacrificat pentru binele echipei! Ce spune tehnicianul, dar și președintele CJ, Radu Moldovan

Un comunicat ușor patetic a fost trimis astăzi de la sediul clubului Gloria.

”Rezultatele echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, din ultima perioadă ne îndepărtează semnificativ de obiectivul propus, ceea ce ne pune în fața deciziei de a întrerupe colaborarea cu antrenorul Horațiu Pașca”, scrie în prima frază, după care urmează mulțumiri și cuvinte de recunoștință pentru cel care a fost antrenorul echipei bistrițene în ultimii 6 ani.

La final, se spune că ”în acest sfârșit de săptămână vom anunța numele antrenorului interimar care va prelua echipa de Liga Florilor și va continua activitatea clubului, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse la începutul sezonului”

Comunicatul este semnat ” Echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud”, ca și cum echipa ar fi fost cea care l-a demis pe technician.

 De fapt, e clar că hotărârea aparține președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, chiar dacă, oficial, acesta pasează gestul Consiliului de Administrație și sponsorilor.

 ”Horațiu Pașca era blazat de un an încoace. Obiectivele echipei erau în pericol, trebuia să facem ceva. Am ratat cupele europene anul trecut, riscăm să le pierdem și acum. Echipa asta are condițiile cele mai bune din România și trebuie să facă performanță. Deocamdată vom pune un interimar, însă vom aduce un antrenor de titlul. Îmi pare rău după Horațiu Pașca, a fost cea mai grea decizie pe care Consiliul Județean a luat-o în ultimii 10 ani. Însă trebuia luată, pentru că Horațiu era într-un blocaj, nu mai avea soluții”, a spus Radu Moldovan pentru sportulbistritean.ro

Președintele exclude total alte cauze și spune că n-a existat nicio discuție mai tensionată cu antrenorul în ultima vreme. Insistă să ne convingă de faptul că doar interesul echipei e la mijloc și sugerează că aceasta nu mai putea progresa cu Pașca în fruntea ei.

De cealaltă parte, Horațiu Pașca spune că e un luptător și că n-ar fi renunțat niciodată la această echipă, pe care o consideră creația lui. ” Eram singur în ultima vreme, n-am mai simțit pe nimeni din conducere alături de mine. Echipa era într-un blocaj mental, nu e vorba despre handbal aici. Am pierdut niște meciuri ușoare, dar am și câștigat unele foarte grele.

Am simțit și eu că se vrea o schimbare de aceea am făcut acele declarații după meciul cu Mioveni. Însă i-am lăsat să-și asume acest gest, eu nu mi-aș fi dat demisia niciodată și aș fi luptat în continuare”, spune Pașca pentru publicația noastră. El recunoaște că are oferte în acest moment, dar că le-a refuzat pe toate.

”Până în vară nu se pune problema să plec undeva. Trebuie să mă liniștesc și apoi mă voi ocupa de echipa de tineret,unde sunt selecționer. Îmi pare rău că s-a sfârșit, a fost un vis foarte frumos”, a mai declarant Pașca.

În ce privește numele viitorului antrenor, președintele Radu Moldovan lasă să se înțeleagă că acesta nu va fi român.

 

 

 

 

 

 

 

 

 | 1.775 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Moldovan a stricat echipa ,cu poftele lui si ochii care i se scurgeau ,cum aparea una mai aratoasa la echipa .
  Pe de alta parte , Pasca l’ a bagat pe dracu in …casa ,cand a adus-o pe dna Evi ,o experta in diversiuni cu indivizi de teapa lui R Moldovan, care a fost vazut in prezenta lui .
  Praful se alege de cele 2 milioane de euro de la CJ , bani publici . Marius Pintea se …intoarce ,cu un spaniol antrenor ! RUSINE MOLDO..

  Post a Reply
 2. Bună seara,
  Domnule Moldovan va cunosc ca om echilibrat și în același timp rațional.permit sa dau aici mici sfaturi de la un cunoscător de fenomen la altul.
  În primul rând în viitorul proiect trebuie introdus Radu Moldovan (secundul care echilibra în multe rânduri banca pe vremea când activa). Un om devotat Bistriței!
  Apoi aduse jucătoare de apărare (specialiste pe faza defensiva) nu experimente ca în ultimii ani!
  Apoi aduse jucătoare (a se face un search înainte) fete care respecta ceea ce fac, fete care se dedica și pun suflet în ceea ce fac, fete care nu sparg vestiare, fete carora nu le fug ochii după conducători ca să prindă minute în teren…. S. A. M. D….. știți dumneavoastră fete cum erau odată gen Oana Chirila, Dana Crap, Laura Oltean, Mari Gherman, Vali Ardean fete care respecta sportul, handbalul și nu și bat joc de el și ele!
  Si sa mai scăpați de jucătoarele care sunt echipa și cred ca sunt jucătoare ele fiind de fapt prietene cu jucatoarele:))
  Cu respect un sfat gratis!

  Post a Reply
 3. Pe un antrenor îl țin la o echipă rezultatele. Vina aparține tuturor pt că avem lot de locurile 7-8. Nu da nimănui de înțeles că unele jucătoare ,joaca bine doar când e meciul televizat sau joaca cu echipe mai de top.. da de or prinde la anu..un transfer la CSM București.. in rest se feresc de anumite dueluri sau joaca fara interes. Pentru ce a făcut pasca la Bistrița merita apreciat și să i mulțumim și să i uram mult succes mai departe. In ce privește echipa de handbal ,atâta timp cât pleacă 6-7 jucătoare și aduci 10.. nu o sa vedem stabilitate și performanță. Mai ales aducând jucătoare care în mintea lor este că să prindă jocuri pt că mâine să ajungă la nustiu ce echipa. Să tăiem elanul asta sa devenim campioane etc și să ne bazăm pe propriile jucătoare care ne reprezintă orașul și judetul.

  Post a Reply
 4. Gesturi de analfabeti total in sport de performanta ! Cand chelneri de ieri, conduc azi ,in funnctie de cum isi misca dosul dna Evi & comp din echipa, e greu cu ..performanta sportiva .
  Gloria a ajuns , club de cabaret,insotitoare …
  Pacat !

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *