PÂRTIE: Varianta ocolitoare e aproape gata, omologarea vine și ea! Depindem doar de vreme!

Lucrările de extindere la Pârtia de schi din Wonderland sunt aproape finalizate. Săptămâna viitoare, varianta ocolitoare a porțiunii dificile din partea de sus va fi recepționată. Traseul alternativ are 447,10 metri cu o lățime de 20 de metri și a fost realizat în partea din stânga, cu privire de jos.

Au sosit și plasele de protecție, care vor fi instalate de jur împrejurul pârtiei. De asemenea, au fost montate și saltele de protecție pe stâlpii de la telescaun. Se lucrează intens la gardul împrejmuitor, o investiție ce pare inutilă, dar care a fost justificată prin nevoia de a delimita pârtia de viitorul Aqualand dar și de a împiedica accesul turmelor de oi.

Telescaunul funcționează impecabil, probleme cu instalația electrică au fost rezolvate. S-au licitat deja și câteva spații pentru alimentație publică, iar operatorul telescaunului și-a luat obiectivul în primire și deja îl exploatează. În următoarele zile vor fi montate toalete ecologice, până când va fi prelungită clădirea administrativă special în acest sens.

Astfel, toate lucrurile par să fie puse la punct în așteptarea reprezentanților de la ministerul turismului, care vor veni până la 1 decembrie să omologheze pârtia.

Anul acesta se va amenaja pentru schi doar partea din stânga stâlpilor de telescaun, pentru ca traseul să fie mai ușor de întreținut.

Marea problemă, zăpada, a devenit și mai mare odată cu realizarea bretelei. Acum trebuie acoperită și acea bucată de pârtie cu zăpadă artificială, iar conductele cu apă sunt plasate exact în partea opusă a pârtiei. Așa încât vor fi greu de folosit cele 4 tunuri de zăpadă, oricum insuficiente pentru atâta suprafață.

Însă, angajații primăriei însărcinați cu administrarea pârtiei sunt optimiști și spun că se va schia în condiții bune dacă vremea le va veni în ajutor.

 | 891 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *