Pariuri online: Ce spune legea vs. ce spun pariorii

Piața pariurilor online a început să fie reglementată la noi în țară din vara anului 2015, iar din acel moment, pariorii din România au dreptul legal de a paria numai la casele de pariuri online care sunt licențiate la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Tot atunci s-a implementat și sistemul de impozitare pentru veniturile provenite din jocuri de noroc practicate online, dar și o procedură de verificare a tuturor conturilor, cu scopul de a preveni practicarea pariurilor de către minori, spălarea de bani și evaziunea fiscală.

Poate că multor pariori li se pare complicat să citească și să înțeleagă toate paragrafele din ordonanțele ce vizează pariuri online, însă necunoașterea legii nu scutește pe nimeni de culpabilitatea legală.Am citit aici rezumate ale legilor și explicații detaliate ale acestora, care sunt formulate pe înțelesul tuturor. Să vedem așadar care sunt cele mai des întâlnite nelămuriri ale pariorilor vizavi de aspectele legale:

Verifică-ți identitatea și adresa

 

Există foarte multe voci care spun fel și fel de inepții despre acest subiect. În realitate, procedura este una cât se poate de simplă, clară și bine securizată: ONJN le impune caselor de pariuri online să verifice toate conturile noi deschise în termen de 30 de zile. Dacă din diverse motive procedura nu s-a putut realiza în termenul stabilit prin lege, operatorul trebuie să suspende respectivul cont și să vireze fondurile existente către bugetul de stat.

Pentru a evita orice problemă este indicat să îi furnizezi operatorului cât mai repede documentele solicitate după înregistrare. De regulă, este vorba despre o copie de pe buletin și una de pe o factură recentă de utilități (apă, gaze, curent etc.), care să nu fie mai veche de 3 luni. În anumite cazuri, îți poate fi solicitată și o poză cu cardul bancar folosit pentru depunere. Confidențialitatea datelor tale este asigurată prin lege, pe viață, așa că nu trebuie să-ți faci nici un fel de griji în acest sens.

Pariază numai la operatorii licențiați

 

În momentul de față avem 15 case de pariuri online la care putem paria legal în România. Pe lista neagră a ONJN se găsesc peste 1000 de site-uri de pariuri interzise, însă dacă tu găsești unul care nu este pe niciuna dintre cele două liste, nu vei avea voie să joci pe el!

Cel mai sigur este să urmărești lista agențiilor de pariuri online licențiate pe site-ul celei mai mari și mai active comunități de pariori de la noi din țară, întrucât acolo vei găsi deîndată ultimele noutăți din industrie. Vestea bună este că toate cele 5 case de pariuri online recomandate de specialiști dețin licență definitivă la ONJN, care este valabilă până în 2026. În plus, dacă vrei să devi un parior mai bun, ai face bine să citești și recenziile respectivilor operatori, pentru a putea profita facilități oferite de fiecare în parte.

Declară veniturile provenite din jocuri de noroc online

 

Există mai multe mituri despre impozitul la pariuri online decât sunt stele pe cer. Nu-ți bate capul prea mult cu acest aspect: nu trebuie să calculezi tu nici un fel de impozit. Tot ce ai de făcut este să ceri lista cu retragerile efectuate în anul anterior (între 1 ianuarie și 31 decembrie inclusiv) de la operatorii la care ai jucat și să le completezi în declarația nr. 200 de la ANAF. Apoi, asigură-te că depui declarația până pe data de 25 mai. Atenție! În declarație nu trebuie trecute retragerile efectuate în acest an!

Nu contează dacă ai făcut sau nu profit, cât de mult ai rulat, ci doar cât ai retras. În altă ordine de idei, dacă niciuna dintre retragerile tale nu a fost mai mare de 66.750 RON, vei plăti impozit 1% din ce ai retras. După ce ai depus declarația, urmează să primești o înștiințare de plată până la sfârșitul anului. Din momentul primirii, vei avea termen 60 de zile pentru achitarea impozitului cuvenit.

Nu încerca să păcălești fiscul pentru că nu vei reuși. ONJN are acces în timp real la bazele de date ale operatorilor și primește lista cu retragerile pe care ai primit-o și tu, așa că nu încerca să eviți plata impozitului pentru că nu vei reuși. Iar dacă nu vei depune declarația, riști să fii amendat și să plătești penalități, așa că nu te juca cu focul!

(P)


 | 1.176 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *