Pădureanu: ”žMă simt ca un nou născut”. Un interviu savuros cu Lordul

La 75 de ani spune că se simte ca un nou născut. Președintele Gloriei, Jean Pădureanu, zice că n-are probleme grave de sănătate și că secretul este acela că n-a făcut excese în viață. Și-a sărbătorit frumoasa vârstă la cantina clubului, cu prietenii și apropiații Gloriei și a ciocnic un pahar cu prietenul său, antrenorul Nicolae Manea. A primit multe cadouri și torturi în formă de mingi de fotbal și a avut mulți invitați, printre care și Ioan Horoba, fostul director sportiv al Gloriei. Jean Pădureanu a acordat un interviu inedit pentru Sportul Bistrițean, în care a vorbit despre realizările sale, despre relațiile cu oamenii de fotbal dar și despre ce-și dorește în viitor.

Cum vă simțiți la vârsta de 75 de ani?

Ca un nou născut. Una peste alta, la vârsta pe care o am, am o sănătate bună, la cardiologie stau foarte bine, mă simt foarte bine. Celelalte boli, că mă doare spatele și că am un început de diabet, sunt ale bătrâneții.

Se vorbește că în 2012 ar putea veni sfârșitul lumii. Credeți că e posibil așa ceva?

Eu nu cred. Se poate să fie calamități, dezastre mari, cum e cel din Japonia, dar eu nu cred că sfârșitul lumii poate veni așa dintr-o dată. 

Care e secretul dumneavoastră?

Secretul este în primul rând acela că am fost un tip optimist și am luptat întotdeauna pentru ceea ce mi-am propus și ceea ce mi-am pus în gând am realizat. Dacă nu m-am realizat sută la sută ca jucător, m-am realizat ca și conducător. Mai fac și excese câteodată, chiar și în ceea ce privește mâncarea, de aceea am și niște kilograme în plus. Dacă o să mai dau din ele jos, și voi da, mă voi simți foarte bine atunci. Dar am dus o viață moderată în general, n-am pierdut nopți cu nemiluita.

Ce cadouri ați primit?

Obiecte pentru casă, îmbrăcăminte, foarte multe sticle de whisky. De fiecare dată, de ziua mea fac depozitul de băuturi bune, pe care le am un an de zile. Mai consum din ele în timpul anului, mai am obligații, musafiri, prieteni și am stocul după această zi.

Care a fost aniversarea care v-a marcat cel mai tare?

În ultimii 25 de ani toate au fost frumoase și foarte frumoase, toate m-au marcat, toți oamenii de bine, oameni de rând, oameni de afaceri și politicieni au fost lângă mine și m-au felicitat. Asta mă încarcă foarte mult pozitiv și mă pune în situația să lupt în continuare.

V-a sunat multă lume?

Mi-am încărcat telefonul de două ori astăzi, am vorbit foarte mult la telefon. Cu ocazia asta mi-am dat seama că am avut o comportare bună, pentru că m-au sunat foarte mulți foști fotbaliști, care au fost aici și cu 25 de ani în urmă, mi-au dat telefoane antrenorii, copiii lor și soțiile lor. Mircea Sandu a fost primul care m-a sunat, era la tragerea la sorți pentru alegerile la care participă și mi-a zis să mă rog pentru el să-l aleagă. Și Mitică Dragomir m-a sunat, și de la Federație peste 10 oameni , inclusiv secretarele lor și familiile lor și asta mă bucură.

Șumudică v-a sunat să vă felicite?

El nu m-a sunat, nici el și nici președintele, în schimb m-a sunat domnul Copos. Șumudică a avut o atitudine care nu mi-a plăcut. El n-a plecat într-o relație bună dar cui nu-i convine să nu mă mai sune și să nu mai vorbească cu mine.

A fost victoria cu Rapid cel mai frumos cadou de anul acesta?

Într-adevăr, fără victora obținută în această manieră nu cred că era atâta tam-tam la ziua mea.

Despre revenirea lui Mutu la națională ce părere aveți?

Eu consider că e benefică, a făcut multe dar i s-au acordat circumstanțe. Dacă iau și-l analizez pe marele poet Mihai Eminescu, văd că a avut o viață dezordonată, dar au rămas poeziile lui. Le spun celor care nu au încredere în el că merită să îi acorde această încredere.

Urmează meciul cu Târgu Mureș, împotriva lui Sabău…

E un meci de o foarte mare încărcătură emoțională, numai că mizez pe faptul că pe toți foștii mei colegi i-am învins întotdeauna și sper să-l înving și pe Sabău.

Ați vorbit de multe ori despre retragerea de la echipă…

O să mai aștept o lună, două, trei, până cei tineri de la club o să fie pregătiți, până o să se îmbunătățească și activitatea la marketing, să scăpăm și de problemele financiare. Pe mine mă obosește foarte mult această activitate și vreau să îi pregătesc pe alții din club să o facă. Dar eu nu o să mă retrag niciodată definitiv, tot la ora 9 seara o să plec acasă din club.

Augustin Danci

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 | 1.353 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *