Pădureanu și Manea la „Corner”:„Suntem la pământ! Pe buza prăpastiei!”

 

Jean Pădureanu și Nicolae Manea au fost invitații lui Adrian Linca, luni seara, la emisiunea Corner pe As TV. Pe tot parcursul emisiunii, cei doi au lăsat să se înțeleagă că situația financiară a Gloriei e disperată. Iată cele mai interesante teme din această emisiune.

Despre situația financiară…

Manea: “Cel puțin de la venirea mea trăim în condiții foarte grele. Am promovat în condițiile în care jucătorii n-au fost plătiți un an de zile. Trebuia să aducem jucători, dar bani n-am avut. I-a adus băiatul meu, fără nici un ban. Vrem să fie Messi și Ronaldo fără nici un ban, deși eu vă spun că sunt foarte buni. Unii au spus că i-am adus ca să mă umplu de bani. Să știe lumea că de când am venit am luat doar praful de pe tobă, n-am luat nici un ban de la Gloria Bistrița. Jucătorii m-au anunțat că dacă nu le dăm bani să-și plătească chiriile nu mai joacă.

Suntem pe buza prăpastiei, s-ar putea să ne desființăm. Avem datorii foarte mari la jucătorii care au plecat și nu i-am plătit. 130, 140 de mii de euro la cei care au plecat și care vor să-și depună memorii.  Avem datorii și la cei care au rămas. De la început nu le-am dat nimic și joacă fără bani.

Lumea nu știe ce greutăți avem noi. Să vadă lumea cum ne-am chinuit. Eu mâine plec acasă, să vină altul. Eu știu cât am muncit cât suflet am pus aici"

 

Pădureanu: „Ca niciodată, suntem la pământ! În afară de primărie, care ne va da niște bani, nimeni nu ne-a ajutat. M-am gândit să dau bir cu fugiții, să mă retrag. Dar m-am gândit că nu fac bine. Retrăgându-mă praful se alege, și nu vreau să mă laud cu asta.

Cine zice că Gloria e o groapă neagră îi îndemn să strângă bani, să-i pună într-un geamantan și să întrebe unde aveți plăți, că plătim noi. Ei să țină echipa, și clubul să se ocupe de celelalte cheltuieli.

Apreciez pe cei care ajută sportul. De pildă, Radu Moldovan știe ce are de făcut, numai să poată. De-abia l-ar aștepta adversarii să dea bani la Gloria, ca să înceapă criticile.

Banii pe drepturile tv sunt 800 de mii în două rate. 400 de mii i-am cheltuit deja, în mare parte pe datoriile la jucători, iar 400 de mii vin în ianuarie”

 

Despre jucătorii străini..

Manea: „Ideea a fost să prindem cât mai mulți ca și Canon, fundașul central, de pildă. Acești jucători sunt aduși de fiu meu, n-a luat nici un ban pe ei, dar când se vor vinde clubul își ia un procent și își trage și toate cheltuielile pe care le-a avut cu ei. Cred că asta este scăparea noastră.

 

Despre jucătorii bistrițeni și echipa a doua…

Manea: "Eu mi-aș fi dorit, dacă aveam jucători valoroși, să rămână. Uite Anton și Peteleu au rămas. Am avut Pădurariu, Fizeșan, Rogozan și alții pe care i-am încercat. Dar oamenii își pun întrebarea de ce a retrogradat echipa a doua din liga a 3 în județ. Credeți că eu n-aș fi vrut să am aici și să nu aduc străini. Echipa a doua ne costa 150.000 de euro pe an.

Curtuiuș e un jucător la care țin foarte mult. Eu am avut multe discuții cu el, el a venit cu această sugestie să nu-l bag de la început. Au fost meciuri în care l-am băgat și l-am schimbat. Dar el va juca titular vineri, oamenii nu trebuie să se îngrijoreze."

Pădureanu: „Recunosc că am făcut o greșeală când am desființat echipa a doua. Dar nu avem bani. Dintr-un punct de vedere e foarte bine cu o echipă secundă, ai pe ce pune mâna. Numai că fondul de jucători e foarte mare. Să ții 40 de jucători e foarte greu. Personal înclin să cred că nu mai are rost să o ținem nici în județ"

 

Telefoane pro Gloria…

„Avem în față niște valori ale fotbalului românesc. Au salvat unul dintre simbolurile Bistriței. Dar și miezul discordiei în multe cercuri. Ar trebui să spulbere mitul că e un sac fără fund, expresie care bântuie burgul bistrițean. Orașul apreciază eforturile supraomenești ale antrenorului Manea, dar nu e suficient. Unele lucruri sunt independente de el. Se impune o politică de marketing care să dezvolte o cultură fotbalistică în oraș, schimbarea formei juridice care să aducă motivația de a investi și a deține controlul banilor în fiecare moment. Este important și pasul pe care Gloria îl face către autoritățile locale, dar și felul în care face acest pas” 

                                                                                                                                                                                    Aurora Radu

 

Telefoane contra Gloriei…

"Sunt tatăl unui copil care a jucat la Gloria, la echipa a doua și juniori. Să nu mai zică nea Jean că a cheltuit 150.000 de euro cu echipa a doua că nu-i adevărat. Copiii au luat 9 milioane pe un sezon. Casă, masă, am fost eu, nu Gloria. La Gloria dacă nu e al lui Băbuțan sau Florin Manea, sau al lui Peica, nu joacă. Toată lumea știe. Tata lui Peica dă papa la Gloria, iar din cauza asta alții n-au șanse să joace"

                                                                                                                                                     Anonim

sportulbistritean.ro

 

 

 

 

 

 | 675 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *