Pădureanu, lupta finală

 

Nu am crezut niciodată că Pădureanu e lordul lorzilor, cinstea întruchipată. Dar nici că ăilalți, cu care se bate în Liga 1, or fi ceva monumente de corectitudine. Și-atunci, în această mizerie în care se zbate fotbalul românesc, ca într-o luptă în noroi, cum pot apărea dintr-o dată unii cu gulere și mănuși albe, care să decidă cine s-a murdărit mai mult. Decât dacă suntem în infern sau tot ce ni se întâmplă e un coșmar fără final.

Jean Pădureanu a reușit de 45 de ani încoace tot ce și-a propus cu fotbalul din Bistrița. A bătut pe cine a vrut în Liga a doua, a promovat când a simțit el că e momentul mai prielnic și a rămas 21 de ani în Liga 1.

Ca un supraviețuitor din filmele de acțiune, Pădureanu a terminat în picioare toate luptele. Și a rezistat până la momentul culminant al filmului „Gloria”, care pare să fie acum. Nea Jea dă în aceste zile lupta finală, ca un Bruce Lee înconjurat de ninja.

Va ieși învingător? Eu cred că da. Sunt aproape sigur că Pădureanu și ai lui vor găsi o variantă și Gloria va rămâne în Liga 1. Ipocrizia asta cu licențierea ar trebui livrată altor fraieri, nu ăstora din fotbal, unși cu toate alifiile. Care vor găsi o soluție să o ocolească.

Cu atâția bani negri câți se învârt în fotbal, nimeni nu poate inventa o mașină de spălat care să-i albească dintr-o dată. Nu cred că Micu și cu Duru pot ei să răstoarne fotbalul românesc și să-l facă dintr-o dată mai curat.

Cu toții suntem de acord că legile trebuie respectate de toată lumea. Dar credeți că Steaua, Dinamo, Rapid, CFR sau Astra le respectă? Că ei au scos la comisie contabilitatea adevărată sau aia dublă? Că Becali, Badea, Paskany sau Nicolaie nu au datorii la finanțe? Sau gândiți la fel ca mine și vă dați seama că au avocați, juriști și alți specialiști mai buni decât are Nea Jean?

Adrian Linca

 

 | 788 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *