Pădureanu: „Dacă nu fac un buget de 3 milioane jumate mă retrag definitiv și plec din Bistrița”

– cel mai longeviv conducător de club din Liga I vrea să conducă Gloria din umbră și să lase principalele atribuții lui Alexandru Hatfaludi și Răzvan Grec

Președintele Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, consideră că acesta a fost cel mai greu sezon de când se află la conducerea echipei. Într-un interviu acordat pentru Sportul Bistrițean, Pădureanu vorbește de Moraes, despre care spune că a fost cel mai bun atacant al Gloriei de la Victor Ciocan încoace, dar și despre viitorul echipei. Din sezonul viitor, cel mai longeviv conducător de club din România nu mai vrea să tremure și pentru asta are nevoie de un buget de cel puțin 3,5 milioane de euro.

A fost acesta cel mai greu sezon pentru Gloria din 90 incoace?

A fost cel mai greu campionat și această greutate s-a materializat în special în acest retur. N-am fost puși în situația asta niciodată. Am mai fost într-o situație foarte grea cu vreo câțiva ani în urmă, când aveam minus 13 la adevăr și am recuperat și am trecut la plus, la final de campionat. Dar ăsta a fost mai palpitant și mai greu decât toate. Am greșit foarte mult în toamnă, când am ținut cont de niște lucruri doar teoretice. Tăbîrcă era un antrenor cu o cultură fotbalistică vastă, un băiat de caracter, dar nu a scris pe el antrenor de Divizia A. A pierdut vestiarul. Apoi, am continuat cu Halagian și Șumudică. Amândoi au gestionat foarte bine această problemă a echipei de fotbal. Consider că sistemul de premiere a fost foarte bun și s-a dovedit încă o dată că dacă ai bani poți să rezolvi multe lucruri în viață. Ar reieși de aici că am avut bani, dar nu am avut bani. Nu știu de unde am făcut și le-am dat premii foarte mari și s-a văzut că, dacă plătești bine, culegi roade.

Sunteți supărat pe domnul Halagian?

Nu vreau să ies în presă cu astfel de lucruri, că nu e normal să ies în presă, după atâția ani de prietenie. A venit Șumudică și ne-a ieșit foarte bine, dar de Halagian nu aș vrea să vorbesc.

Vă gândiți să vă retrageți în această vară? Ce înseamnă această retragere?

Mă retrag din linia întâi, în sensul că până acum am luat în cârcă toate problemele clubului și am observat că nu toată lumea se angajează așa cum m-am angajat eu. Vreau să dau responsabilitate cole-gilor din club, o să le fixăm atribuții clare de serviciu, le voi spune ce au de făcut și voi sta să văd ce fac. Dacă fac bine, îi felicit, dacă nu fac bine, îmi pare foarte rău. Eu n-am dat pe nimeni afară și nu vreau să dau pe nimeni afară, dar cei care vor fi în locul meu vor aplica această deviză: cine nu-și face treaba să plece. Eu voi fi președinte de onoare, o să dau mână liberă consiliului în ceea ce privește toate problemele clubului, sub controlul meu.

”Nu am nici un contract cu Șumudică și nici n-am nevoie”

La cine vă gândiți să preia din responsabilitățile dumneavoastră ?

Deocamdată, vor fi, datorită funcțiilor pe care le au, Răzvan Grec și Alexandru Hatfaludi.

Cu Șumudică v-ați înțeles pentru încă un sezon?

Cu Șumudică am stat de vorbă când a plecat. N-am avut nici un contract cu el și nici nu am nevoie. I-am spus: „Cu mine n-ai niciun contract semnat până acum. În momentul în care nu-ți convine de mine pleci, dacă nu-mi convine de tine, te duci.”

Șumudică vorbea de unele condiții, printre care ar fi să cumpărați câțiva jucători și să nu vă retrageți…

O știu și nu mă retrag de tot. Dar dacă nu vom reuși să facem un buget de minim trei milioane jumate, atunci mă retrag definitiv, plec și din Bistrița. Dacă nu reușesc, îmi pare foarte rău, nu pot nici
să-mi sacrific ultimii ani din viață. Am o vârstă și mi-a ajuns stresul de până acum și câte am îndurat.

Datoriile după acest sezon vi le-ați achitat?

Mai am jumătate la jucători. În 15 am de unde să le dau, am de la televiziune și cred că vom transfera un jucător.

”Ciocan a fost mai bun ca Moraes”

Va pleca Moraes sau e posibil să plece Hora la CFR?

Lui Moraes nu-i dau drumul, deocamdată, are contract pe doi ani de zile. Până nu se stabilizează situația, până nu aduc alți jucători care să-l suplinească, nu pleacă. Nu știu dacă pleacă Hora la CFR, deocamdată nu e nicio ofertă concretă.

Moraes este cel mai bun atacant pe care l-a avut Gloria?

De la Ciocan încoace, este cel mai bun atacant. Bistrițenii mai în vârstă știu cine a fost Ciocan și știu cel mai bine să-l măsoare pe Moraes. Ciocan a fost peste Moraes, dar Moraes este un vârf de a-tac cum nu sunt mulți în România.

Cum vedeți lupta din Liga a II-a?

Nu m-aș băga să dau verdicte, că nu faci decât să-ți faci dușmani, pe de-o parte, iar pe de altă parte să fiu bănuit că am ceva cu X sau cu Y și dacă vreau cu ăla și reu-șește, zice lume că și-a băgat Pădureanu coada. Eu nu vor-besc de alte echipe și cred că fac bine, nici mie nu mi-ar plăcea să se bage cineva în gospodăria clubului.

Credeți că se vor desființa ceva echipe din sezonul viitor?

Cred că da, vor fi multe abandonuri, în toate ligile.

Un obiectiv pentru sezonul viitor…

Obiectivul îl vom fixa în momentul în care vedem ce lot facem și după ce vom stabili bugetul.

Fratele lui Moraes, aproape de Gloria

Golgheterul echipei, Junior Moraes nu pleacă de la Gloria în această vară. Mai mult, Pădureanu îl vrea și pe fratele său, Bruno. „Am discutat de venirea sa la Gloria. Deși nu
ne-am înțeles încă, eu cred că va veni, familia lui își dorește foarte mult ca Bruno să joace alături de fratele său” a declarat Jean Pădureanu.

Ze Rui și Latovlevici pleacă

Doi dintre jucătorii care vor părăsi Gloria din vară sunt fundașul Latovlevici, care se va întoarce la Timișoara, de unde era împrumutat și mijlocașul Ze Rui, căruia îi expiră contractul. Un alt jucător împrumutat, fundașul Sergiu Homei, ar trebui să se întoarcă la Dinamo, însă președintele Gloriei îl vrea în continuare la Bistrița. „Dan Matei este la finalul împrumutului, vom încerca să îl readucem la Bistrița. Vali Năstase conti-nuă la Gloria cât timp e nevoie de el, și avem nevoie de el. Ne bazăm în continuare și pe cei trei portari pe care i-am avut în acest sezon. Lui Tibor Moldovan îi acordăm și în campionatul următor șansa să arate ce poate” a declarat Jean Pădureanu. Reunirea echipei va avea loc în 13-14 iunie și în jurul datei de 1 iulie se va pleca într-un stagiu de pregătire în Austria.

 | 366 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On