Otnielii Gloriei

 

Otniel Sighiartău nu e nici Messi, nici Moraes. Nu a bătut la porțile Barcelonei și nici nu a încercat să-l convingă pe Mourinho să-l ia la Real. E doar un bistrițean talentat, cu aptitudini pentru fotbal, prins de copil în mrejele Gloriei, un club mic, dar care l-a ispitit că ar putea ajunge fotbalist mare. La 26 de ani, a înțeles că are ultimul tren spre fotbalul adevărat și a apucat strîns brațul întins de Pădureanu, care l-a tras în ultimul vagon.

Ca un emigrant ce trece granița clandestin, având visul american în minte, Tinel a crezut în prima vorbă ce i-a fost rostită în față. „Depinde doar de tine dacă vei juca sau nu la Gloria”, i-a spus Manea la primul antrenament și Tinel a luat vorba asta ca un verset din biblia cu care a fost crescut de mic. După o lună în care s-a străduit așa cum n-a făcut-o niciodată în viața lui, a venit o zi în care a căzut cerul pe el. „Du-te acasă, nu ne poți ajuta”, i-a spus același Nae Manea, care nu a înțeles că și Tinel avea nevoie de ajutorul Gloriei, nu numai Gloria de ajutorul lui Tinel.

În goana Gloriei după bani și în disperarea ei de a se salva de la retrogradare, un Tinel nu înseamnă nimic. Din păcate, Bistrița a avut și are sute de Tineli, care pentru acest club nu au însemnat și nu înseamnă nimic. L-am văzut pe Pădureanu certându-se cu Manea pentru terenul pe care urma să se joace un amical sau cu Becali pentru milioanele de parai din spatele lui Moraes, dar nu l-am văzut niciodată să se rățoiască la vreun antrenor în favoarea vreunui jucător crescut la Bistrița.

L-am auzit pe Manea susținând sus și tare că Bistrița e a doua lui casă, că iubește locurile și oamenii de pe aici. Ar face bine să ne și demonstreze asta. Să nu ne lase senzația că interesele lui sunt peste cele ale clubului. Căci altfel, așa cum l-am îmbrățișat de fiecare dată, considerându-l mereu un bistrițean de-al nostru, tot așa îi putem arăta și spatele ori degetul mijlociu. Iar șefii Gloriei să nu uite că unul dintre argumentele pentru care primesc tălpi din partea Consiliului Local când vine vorba despre bani de la buget e și acesta al jucătorilor localnici, ignorați prea mult de-a lungul timpului. 

Adrian Linca

 | 681 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *