Opinie, Adrian Linca: Scaun Contra naturii!

Nu doar Contra ar trebui să plece după batjocura asta din ultimele două meciuri. Ci și Burleanu, cu toți ai lui din FRF. Fiindcă barajele astea la care mai sperăm sunt doar niște frecții cu spirt.

Am uitat repede ce rușine am îndurat acum 4 ani la precedentele europene, când ne-a bătut Albania, de vorbeam singuri pe stradă a doua zi. Era Iordănescu antrenor și juca tot Stanciu ăsta, guralivul de azi.
Așa că nu-i nicio scofală dacă ne-am califica. Am continua să ne chinuim, fiindcă tot fotbalul românesc e paraplegic, nu are doar o problemă de însoțitor.

În anii 60, comuniștii se simțeau la fel de umiliți în confruntările internaționale. Și au retras echipa națională din campania pentru mondialele din Chile unde, culmea, ca și acum, aveam șanse de calificare. Au făcut ei ce-au știut și am ajuns în 1970 la cele mai mari performanțe din istoria fotbalului românesc de până atunci, meciurile bune de la mondialele din Mexic, de la Guadalajara.

Nu spun că e de făcut la fel. Dar trebuie să înțelegem unde ne aflăm, fiindcă nici noi, suporterii, nu știm cât e ceasul în fotbalul nostru.
Acum o săptămână, visam că putem bate Suedia și remiza cu Spania. Iar când ne-a sunat ceasul, ne-am trezit că suntem la 7 goluri de ei, fără să marcăm vreunul. Am ajuns ca Liechtenstein și San Marino, niște simple formalități pentru echipele mari.

Fotbalul, ca și tot sportul românesc, ar trebui reformat din temelii. Nu doar din Contre.

Apropo. Ați văzut cum era îmbrăcat Guriță aseară? Buahahahhah, zici că l-a prins așa, o răcoare, pe drumul Archiudului, pe undeva. Și-a luat omul ceva pe umeri, un buibeleu, brrrrr….doar n-a răbda de frig pe Wanda Metropolitano.

Adrian Linca

 | 2.506 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *