Opinie, Adrian Linca: Din lac în puț! O părere despre schimbarea lui Pașca!

Cred că Radu Moldovan greșește cu Pașca, așa cum a greșit și când l-a mai trimis o dată la plimbare și l-a înlocuit cu Kim Rasmussen.

Nu i-a ieșit nici atunci, dar suporterii l-au iertat, văzând că s-au păcălit și alții cu danezul.

Se știe, politica n-are scrupule. Fără mamă, fără tată, așa se rezistă la vârf într-un domeniu oribil pentru toți cei din afara lui.

Căci să nu vă închipuiți că decizia de a-l schimba pe Horațiu Pașca de la echipa de handbal vine în urma unei analize tehnico- tactice profesioniste, cu cifre și argumente sportive.

Nu, e clar că profesorul de la LPS a fost sacrificat pe tabla de șah a campaniei electorale care a început deja.

Căci fix asta i-ar mai lipsi pesedeului local, care nu e deloc într-un moment de glorie, niște huiduieli la adresa liderului său pe motive de handbal.

Două înfrângeri în acest început de campionat, plus un eșec rușinos în cupa româniei din sezonul trecut, au dat uitării toate meritele lui Horațiu Pașca, membru fondator al unui proiect implementat perfect. O promisiune făcută acum 8 ani, printre puținele promisiuni cu care bistrițenii n-au fost păcăliți.

Pașca a fost cel care a pus pe hârtie un plan al renașterii handbalului bistrițean, sport aflat atunci în moarte clinică.

Și, cu ajutorul oamenilor din administrația județului, s-a ținut de el ca de-un manual.

Mai întâi a promovat cu echipa în prima ligă, apoi a evitat retrogradarea, a atacat cupele europene și apoi podiumul.

În paralel, din demersul ăsta a apărut cea mai mare investiție în infrastructura sportivă bistrițeană din toate timpurile, unul dintre cele mai mari cluburi sportive din istorie și un centru de copii și juniori exemplar, cum Bistrița n-a avut niciodată.

Sigur că meritele nu sunt doar ale lui Pașca. Și nici pe departe nu e el capo di tutti capi. Știm cu toții că Moldovan e artizanul principal și nu ne ferim să-l lăudăm.

Și-apoi, între Pașca și Pera, se poate pune lejer un semn de egalitate. Nu are nimic în plus reșițeanul în fața bistrițeanului, la niciun capitol, să fim serioși. Poate doar la cașcaval, să fie selecționerul un pic mai sus.

Și-atunci, de ce am sări din lac în puț? Ce am putea obține mai mult cu Pera antrenor decât cu Pașca? Credeți că ne vom bate la campionat sau că vom ajunge în finala EHF. Că pe podiumul național și în sferturi europene a arătat și Horațiu al nostru că poate.

Iar angajamentele astea, cu o juma de normă la club și cu cealaltă la națională, nu cred că au cum să dea roade. La presiunea de azi, dacă ești cu fundul în două luntri, ai toate șansele să te îneci rapid.

În plus, nu cred că e o idee bună să sacrifici un om care dădea o imagine bistrițeană unei echipe ce tinde să devină o multinațională, un antrenor potrivit pentru un club de provincie, legat profund de proiectul pe care tocmai el l-a născut.

Dar ce vorbim noi aici? Batem tastele de pomană. Miza e prea mare și e în altă parte!

 | 1.618 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

15 Comments

 1. Bună seara,
  Domnu linca asteptam o opinie din partea dumneavoastră și despre domnu Falub și ceilalți domnii implicați în pierderea timpului în mod organizat la fotbal….Poate pe dumneavoastră va citește Raducu….și promovam în viitor apropiat….
  O seara buna…

  Post a Reply
 2. Pașca a refuzat carnetul de partid și astea sunt urmările. A refuzat implicarea în campania electorală.

  Post a Reply
  • Nu are a face jocul prost al echipei si rezultatele sub asteptari cu politica. Aduti aminte ca danezul a fost schimbat cu pasca nu pt rezultate slabe ci pt jocul prost. Acum nu s a facut decat acelasi lucru.

 3. Dl Linca pâna nu demult ciugulea de la masa dl Radu moldovan,iar acum te gasesti sa il calci in picioare. Daca din când in când ai fi citit ce mai scriau unii altii pe aici ai fi vazut ca sunt multi suporteri care au decis sa numai merga la meciurile de acasa pt ca echipa joaca prost. Ai scos pe dl pasca un erou national al orasului si ai calcat in picioare vocea suporterilor, a judetului . Cum câstiga gloria un meci il ridicai in slavi pe pasca si cum pierdea lamentabil gloria te faceai nevăzut,nu te aratai cu lunile. Daca aveai demintate ca om,suprter,locuitor al orsului bistrita , nu ti astupai urechea cand din tribune i sa strigat demisia. Respect pt dl Pasca pt ceea o facut la bistrita, dar momentan asta e limita.

  Post a Reply
  • Ce ușor e să te dai cocoș în anonimat…

 4. Nu mergeti dupa fenta, cainele nu pleaca de la macelarie. ”Căci fix asta i-ar mai lipsi pesedeului local, care nu e deloc într-un moment de glorie” – tati, ziarul asta e plin de publicitate electorala platita de partidul asta; sunteti goarna big time, stiva de articole care n-au legatura cu sportul, legate de ce-a mai spus Daniel Suciu sau vreo alta ciuperca de partid. Ne facem ca scriem un articol critic, dar lingem in continuare unde trebuie (Adriane, fa-te ca lucrezi).
  Pasca e mebru de partid dintodeauna, el e mai mult politician, mai putin antrenor. N-a refuzat nimic, s-a mufat la banul public, precum nenea Linca – au facut o regie ca la Revolutie – au inceput cu o emisiune cu povesti si bautura, apoi am vazut artificii si cativa suporteri platiti sa faca putina galagie. Show si cam atat, la asta sunteti foarte priceputi, dar dincolo de praful asta de stele, e incompetenta crasa (atat la nivel de handbal, cat si la nivel de presa sportiva).
  La clubul asta putin probabil sa fie performanta credibila, nu proptita de frh si arbitri, pe linie de influenta si partid. Asta e competitia, ne pacalim ca e cel mai bun campionat din Europa, dar in cupele europene se merge cu randul, nu pe merit. Se toaca sute de milioane de euro din banii oamenilor, fara vreo pretentie de onestitate, performanta cinstita si de durata. Se rotesc politicieni pe banca tehnica a multor echipe, cam asta e adevarul.
  Analiza tehnico-tactica profesionista nu a fost facuta nici cand a fost readus Pasca si demis Rassmussen. Danezul a antrenat o echipa facuta de Pasca (la revenire el a dat afara mare parte din ce s-a adus pe bani grei, apropos de respectul pentru banii publici), a avut doar arbitraje potrivnice si n-a avut nimenti rabdare sa-si impuna vreun principiu de organizare si joc.
  Pentru ca principiile si respectarea lor nu-s importante.
  S-a facut echipa a doua, inundatie de resurse financiare – care-s rezultatele? Le-a masurat cineva? Ce s-a dorit cu echipa aia si ce s-a realizat?

  Post a Reply
  • Acum prin postarea pe care o facem fiecare contribuim la campania electorală a „jupânului”. Dar nici mediul privat din județ nu are putere financiară să susțină integral activitatea clubului. Dar pe lângă CJ este o susținere destul de consistenta din privat.

  • Dacă ai avea și curaj să-ți spui numele, poate ar fi ceva de capul tău. Altfel, nu ești decât un șoricel care se crede elefant în spatele tastaturii…

 5. Pera are în plus campionat cu Vâlcea, când s-a bătut de la egal la egal cu Bucureștiul…
  Lui Pașca nu i se reproșează neapărat înfrângerile, ci jocul fără nici un înțeles, de parcă nu se repetă nimic la antrenamente, și faptul că nu e în stare să pună în valoare niște jucătoare foarte bune.

  Post a Reply
  • Domnu’ Linca, poti afla usor numele, ma gandesc ca ai acces la adresa de email pe care o folosesc la postari(nu folosesc una falsa, sa stii). Dar stiu ca ti-e greu sa faci asocieri logice. Nu e bai, ca putem discuta si cu cei cu rEsurse limitate la capitolul asta.. Apoi, bag seama ca pretinzi ca esti jurnalist si stii niste reguli minimale legate de interactionare cu cei care posteaza (ce si cum scrii). Da’, no’, ii greu cand ai doar scoala vietii si nu-ti place formarea continua ori dezvoltarea abilitatilor personale. Sa nu spunem ca si tu ai folosit avatare ca sa postezi comments aici. Vad ca te deranjeaza foarte tare, dar n-ai combatut cu argumente ceva din ce am scris, doar umbli cu fofarlica si folosesti un limbaj de autobaza (jurnalistic, adica).

 6. S-a întîmplat , întîmplatea normalâ , vizavi de jocul echipei , nemotivate de Pașca , care nici NU conta acolo pentru multe dintre ele. Dar trebuia schimbat TOT ȘTAFFUL , sunt in aceeași culpă, ” toți o apă și un ..pămînt ” , care cad NEMERITAT în picioare !
  Si pe Pera îl vor săpa la ..temelie , acești trădători …de meserie . Mercenarii de serviciu ai lui R Moldovan + fam Evi !
  Pera nici nu știe ce surprize îl așteaptă din partea a minim 3-4 dintre ei ! Ce progres este la portari , față de anul trecut ? Dumanska = zero ???
  Puțină răbdare că vine …Crăciunul și mai vedem …!

  Post a Reply
 7. In sport că și în viața unii oameni sunt limitați, din ce a arătat echipa cu Pasca in ultimii 4-5 ani, Gloria pare incapabilă să lupte pt un trofeu, fie el și Cupa României, jocul practicat este departe de ce se joaca la nivel înalt. Pera a câștigat un titlu la Vâlcea cu o echipa teoretic cam la același nivel calitativ de lit ca și Gloria din sezonul trecut sau de acum, unii ajung să câștige trofee alții nu pot, la fel e in toate sporturile, mici detalii fac diferența

  Post a Reply
 8. Urmeaza Falub??? Sau e membru PSD?

  Post a Reply
 9. Nu stiu daca si el dar rudele lui clar sunt membrii cu staif

  Post a Reply
 10. Mult il mai pupi in c@r pe Pasca. E limitat omul si atat a putut. Trebuia sa plece demult.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *