OINÄ‚: Venus e în sferturi și se bate pentru Cupa Satelor! Competiție bine organizată la Negrilești! (FOTO/VIDEO)

Echipa de oină din Negrilești a revenit în circuitul național cu ocazia unei competiții organizată pe teren propriu, Cupa Satelor, întrecere din calendarul Federației Române de Oină.

Unsprezece echipe s-au adunat la Negrilești, foarte multe pentru o întrecere de oină. Sub ochii președintelui FRO, Nicolae Dobre, grupări importante din România își dispută un trofeu de tradiție în istoria acestui sport. Printre ele și Venus Negrilești, condusă de Ioan Târnovan, fost număr 1 național în acest sport.

Festivitatea de deschidere a fost una grandioasă, cu intonarea imnului național și defilarea echipelor participante. A fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, dar și primarul comunei Negrilești – Dumitru Costin. Organizatorii au pus la punct toate detaliile acestei festivități, deschisă de câțiva copii în straie populare, purtând un banner cu însemnele întrecerii.

Cei mai buni arbitri din țară, dar și singurul doctor în oină din România, Cristian Văduva (Băilești) au apreciat buna organizare a competiției și au lăudat gazdele în mod public, de la microfonul stației de amplificare.

Împărțite în 4 serii și jucând pe două terenuri (la Negrilești și Giurgești), echipele au încheiat astăzi faza grupelor, primele două calificându-se în sferturi.

Venus a jucat în grupa B, cu constănțenii de la Spicul Horia și nemțenii de la Biruința Gherăești. În prima partidă au câștigat cu 10-2, după evoluții bune ale veteranilor Târnovan și Daniel Știr, care și-au dirijat excelent mai tinerii colegi de echipă. Însă în meciul al doilea, n-au putut ține piept tinerilor și valoroșilor jucători moldoveni, foști campioni naționali și câștigători ai Cupei României, pierzând cu 15-4.

Susținuți de pe margine de sponsorul principal, Constantin Știr, ai noștri s-au calificat în sferturi, dar au avut ghinion la tragerea la sorți și au picat cu cea de-a doua echipă din Gherăești, Brigada.

Va fi un meci foarte greu, însă obiectivul Venusului e îndeplinit: a revenit onorabil în elita oinei din România, acolo unde a mai fost pe vremuri.

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de facebook!

Venus Negrilești: Târnovean, D. I. Știr, Ciupe, Vaida, Zimveli, Costea, Corniș, Meșter, D. Știr, Șomodean, Clapa, Sigartău, Corniș, Chedea, V. Șomodean, Mureșan.

 

Rezultate

Grupa A

Autorom Pădureni (Vaslui) – CS Curcani (Călărași) 5-15

Brigada Gherăești (Neamț) – Autorom 16-4

Curcani – Brigada 3-15

Grupa B

Avântul Frasin (Suceava) – Juventus Olteni (Teleorman) 8-11

Stejarul Pârcovaci (Iași) – Avântul 10-6

Juventus – Stejarul 10-14

Grupa C

Venus Negrilești – Spicul Horia (Constanța) 10-2

Biruința Gherăești (Neamț) – Venus 15-4

Spicul – Biruința

Grupa D

Dinamic Coruia (Maramureș) – Izvorul Chiuiești (Cluj) 12-20

Energia Râmnicelu (Buzău) – Dinamic 0-9

Izvorul – Energia 9-0

Sferturi de finală:

Stejarul – Dinamic

Biruința – Curcani

Izvorul – Juventus

Brigada – Venus

Adrian Linca


 | 1.284 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *