OINA s-a întors acasă, la Negrilești! Vezi o haka moldovenească la Cupa Satelor! (FOTO/VIDEO)

Comuna bistrițeană Negrilești a organizat impecabil cea mai importantă competiție de oină din mediul rural, Cupa Satelor. Echipa locală a ajuns în sferturile de finală, dar a fost eliminată de una dintre finalistele întrecerii, Biruința Gherăești,din județul Neamț.

A doua zi a Cupei Satelor a adus câteva sute de spectatori care au umplut până la refuz tribuna din Negrilești. Au venit să-și vadă favoriții, pe gazdele de la Venus Negrilești, care au deschis seria meciurilor cu un sfert de finală foarte spectaculos, împotriva unor foști campioni naționali.

Reunită peste noapte, fără meciuri în picioare, Venusul lui Costi Știr a rezistat onorabil în cele două reprize. Mai bună la baston, mai inspirată în teren dar și susținută fin de arbitri, echipa nemțeană a câștigat cu 12-8 și s-a calificat în semifinale. După ce a trecut și de Izvorul Chiuiești din județul Cluj, Biruința a jucat finala mare cu consătenii de la Brigada Gherăești.

Mai multe fotografii AICI, pe pagina noastră de facebook!

A fost un meci pe viață și pe moarte, chiar dacă jucătorii se cunoșteau bine între ei, fiind din aceeași comună. Au câștigat cei de la Brigada, la ultima fază a meciului, unul extrem de spectaculos, care i-a prins repede pe toți cei prezenți, printre care s-au aflat și deputatul Daniel Suciu, sau liberalii Dorin Dobra și Stelian Dolha. Aceștia au savurat din plin o variantă moldovenească de haka, produsă de învingători (vezi VIDEO, min.1.36).

Festivitatea de premiere le-a avut în prim plan pe cele două echipe nemțene aflate pe primele două locuri, dar și pe Stejarul Pârcovaci din Iași, care s-a ales cu bronzul după ce a câștigat finala mică. Venus Negrilești a fost premiată pentru locul 6 (din 11), iar veteranul Ioan Târnovan a primit un premiu pentru întreaga activitate.

Cel mai bun jucător al competiției, neoficial, a fost declarat liderul câștigătorilor, Mihai Mădălică din Gherăești, campion național de juniori și multipremiat atât în competițiile de oină, cât și de baseball.

”A fost un eveniment foarte reușit, atât prin implicarea autorităților cât și a oamenilor care iubesc oina în această localitate. Sperăm ca în viitor să se creeze o emulație în zonă, fiindcă eu aș vrea ca Venus Negrilești să fie locomotiva oinei din județul Bistrița Năsăud. Aș vrea să mai apară și alte echipe aici în zona dumneavoastră, unde există condiții excelente pentru acest sport.  Am vorbit cu cei de aici, ca oina să fie promovată mai mult la nivelul județului. Dacă va fi promovată și în școli, acest sport va prinde foarte bine, o să vedeți”, a declarat, printre altele (vezi VIDEO, min 2.00), președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre.

Rezultate

Sferturi de finală

Stejarul Pârcovaci (Iași) – Dinamic Coruia (Maramureș)16-9

Biruința Gherăești (Neamț) – CS Curcani (Călărași) 20-13

Izvorul Chiuiești (Cluj) – Juventus Olteni (Teleorman) 13-10

Venus Negrilești (BN)  – Brigada Gherăești (Neamț)8-12

Semifinale

Biruința – Izvorul 15-5

Brigada – Stejarul 20-9

Finala mică

Stejarul – Izvorul 18-11

Finala Mare

Biruința – Brigada 16-14

 | 906 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *