Șah: Oaspeți din Franța la Memorialul ”Alexandru Vrăjmaș”! Record de participanți la ediția din acest an

Ca în fiecare an, în luna noiembrie, șahiștii bistrițeni îl comemorează pe candidatul de maestru Alexandru Vrăjmaș,un jucător reprezentativ din istoria sahului bistrițean, dispărut prematur dintre noi în noiembrie 2014 .

Asociația Șah Club Bistrița in colaborare cu DJST Bistrița-Nasaud și familia comemoratului , a organizat Memorialul Alexandru Vrăsmas ediția a 5-a. Evenimentul, găzduit de Hotelul Cora, a avut un format mai aparte. Pe langa traditionalul turneu de sah rapid a cuprins si un meci international la 5 mese intre echipele SAH CLUB BISTRITA si ASSE SAINT-ETIENNE, incheiat la egalitate cu scorul de 2,5-2,5 dupa o lupta palpitanta.

Memorialul a continuat cu turneul de sah rapid, care a aliniat la start 47 de concurenti cu varste intre 7 si 75 de ani din Saint-Etienne,Tg.Mures, Sarmasu, Reghin,Vatra Dornei, Cluj si Bistrita, record de participare. Clasamentul final a fost urmatorul:

 

Au mai fost acordate premii speciale:

-la copii sub 14 ani: 1. Sandor Denis-Raul – 3,5 puncte 2.Enea Victor – 2 puncte 3.Ciurus Sofia -2 puncte

-la copii sub 10 ani: 1. Serban Stefan – 3 puncte 2.Moldovan Maya – 2,5 puncte 3.Fazakas Andrei-Raul – 2 puncte

-la veterani peste 60 ani:  1.Tanca Ioan – 4,5 puncte

”Castigatorii au primite cupe, medalii, diplome si premii in bani din partea DJST Bistrita-Nasaud si familiei comemoratului, prezenta la eveniment. De remarcat prezenta mamei lui Alexandru Vrasmas, care la cei 83 de ani a venit si la această ediție sa-i vada pe participanți.

Oaspetii din Saint-Etienne, condusi de capitanul Ovidiu Bumba, au petrecut clipe de neuitat in compania sahistilor bistriteni si au promis ca vor reveni cu drag la editia nr.6 a memorialului, care va avea loc in noiembrie 2020” ,spune Paul Cristian Rusan, organizatorul evenimentului.

 

 | 864 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *