O viitoare mare campioană? Da, dacă va fi ajutată!

 

 Încă, înainte de a merge la scoală îl însoțea pe fratele ei la antrenamente. Un bulgăre de fată, plină de energie și voie bună. Obligatoriu, părinții,  au trebuit să-i  găsească un sport,  că de nu,  pace în casă nu mai era. A fost să fie tenisul de masă.

Dacă, la începuturi, totul a fost o joacă (în mintea părinților) Andreea Clapa nu a stat mult pe gânduri și a înlocuit păpușile din dotare cu mingile de celuloid și joaca de-a „mama și tata” cu mersul la sala de sport. A început cu două trei antrenamente pe săptămână și a ajuns în prezent la două, trei antrenamente pe zi. Dacă ați avea curiozitatea să-i priviți palma cu care strânge paleta de tenis, ați realiza cu adevărat suferințele pe care le îndură un copil care dorește să facă înaltă performanță.

Marea performanță se construiește greu: muncă, renunțări și sacrificii, atât din partea sportivului cât și a părinților săi. Părinții sunt cei care trebuie să susțină financiar, o mare parte din activitatea competițională a sportivului, atât în plan intern cât și internațional. Nu-i intreabă nimeni dacă mai pot face față, dacă mai au cu ce, dacă mai rezistă psihic la stresul de zi cu zi, ei știu una și bună: ca nu trebuie să o dezamăgească pe Andreea.

Andreea, prin performanțele pe care le obține, ne demonstrează că ar putea fi o mare campioană dar, ca să ajungă acolo sus, trebuie să o ajutăm și noi toți,  cei care iubim cu adevărat sportul bistrițean. Părinții și-au făcut datoria, acum  este rândul nostru  (al comunității) să arătăm că ne pasa de viitorul acestui copil extraordinar.

Nu sunt un specialist în acest sport, în schimb știu sigur că sistemul de punctare de la tenis de masă se stabilește după numărul de turnee la care participi și după locul pe care îl ocupi la aceste turnee. O jucătoare, care nu se ridică la valoarea lui  Andreea, poate să o depășească lejer în aceste clasamente, dacă are susținere financiară  și participă la mai multe turnee decât Andreea.

Ca să ajungă o mare campioană, Andreea,  trebuie susținută financiar și fără un sponsor puternic, șansele ei să urce acolo sus sunt scăzute. Orice firmă bistrițeană potentă, care privește în viitor, ar trebui să-și asocieze imaginea cu acest copil care prin performanțele ei viitoare va duce în toate colțurile lumii însemnele firmei.

Constantin Sava

  

 | 594 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *